top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Stanley Menzo is de nieuwe bondscoach van Suriname''


Januari 4, 2022Het was niet de vraag of maar wanneer Stanley Menzo zou worden aangesteld als bondscoach van Suriname. De in Suriname geboren 58-jarige oud-doelman van de Nederlandse topclubs Ajax en PSV is de opvolger van Dean Gorré, die afgelopen zomer vertrok bij ‘Natio’.
‘’Het betekent veel voor mij, aldus Menzo’’
Met Ajax won hij in 1992 de UEFA Cup en werd hij zes keer geselecteerd voor Oranje.

Menzo was in Nederland als trainer werkzaam bij AGOVV, FC Volendam en SC Cambuur. Later werd hij trainer in België bij Lierse SK en Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika. Menzo komt over van Aruba, waar hij het waar hij technisch directeur en interim-bondscoach was.Suriprofs

Met zijn ervaring, organisatiekunde en management heeft Menzo in het verleden met o.a. de stichting Suriprofs veel voor het Surinaamse voetbal betekend.

De stichting is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van de Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen, om te helpen projecten in Suriname die iets met kinderen en jeugd te maken hebben van de grond te krijgen en om één keer per twee jaar met een selectie voetballers terug te gaan naar Suriname om de voetbalsport te promoten. Maar de Suriprofs zijn ook opgericht voor de ‘fatoe’ (gezelligheid).Met Stanley Menzo als nieuwe bondscoach wilt de Surinaamse voetbalbond verdere stappen zetten in de professionalisering van het Surinaamse voetbalelftal.
‘’Het is voor mij een enorme eer om als bondscoach van Suriname aan de slag te gaan’’.''Ik ben natuurlijk al veel langer betrokken bij het Surinaamse voetbal. Ik heb me samen met spelers en vrijwilligers vijftien jaar ingezet voor de Suriprofs en ben altijd betrokken geweest bij sociale projecten voor het Surinaamse voetbal. Maar als je het hebt over het hoogst haalbare: dan is het dit, bondscoach van Suriname.”Leugens

De huidige tot stand gekomen samenwerking tussen Stanley Menzo en John Krishnadath (Voorzitter SVB) is echter opvallend te noemen gezien de verklaringen van Menzo in 2015 daar hij aangaf dat John Krishnadath heeft gelogen over de kwestie van een eventueel bondscoachschap van Stanley Menzo en Aron Winter.
"De man liegt bij het leven. Hij heeft me nooit aangeboden coach te worden van de nationale selectie van Suriname", reageerde een boze Menzo tijdens een telefonisch interview met verslaggever Desney Romeo in het ABC-sportprogramma’’.Inmiddels lijkt de lucht geklaard en heeft Stanley Menzo zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

"Ik wilde altijd al iets terugdoen voor dit land."

359 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page