top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Natioblogs en SVB clashen op Facebook’’Augustus 22 , 2021


Een ontslag, twee persconferenties en inmiddels drie protestacties verder, maar de gemoederen zijn nog verre van gesust.Enige tijd hebben wij gehoopt op een verzoening tussen Dean Gorré, diens Technische staf en de SVB, maar op 19 augustus 2021 heeft de SVB met een harde uithaal naar de voormalig bondscoach van Natio definitief een einde gemaakt aan een eventuele verzoening tussen beide kampen, al heeft Dean Gorré op een eerder zelf ingelaste persconferentie al aangegeven dat een dergelijke constructie met de huidige bestuursleden van de SVB absoluut niet tot de mogelijkheden behoort. Ook tastte hij zelf op dat moment nog steeds in het duister over de werkelijke reden van het ontslag.


Moddergooien

Zo gentle dat Gorré was, zo strijdbaar nam Mathoera Dayasankar, ondervoorzitter van de SVB hoogstpersoonlijk de aftrap om met modder te gooien.

‘’In een bericht op Facebook, in februari zegt Dean Gorré dat we met de Diaspora-spelers eigenlijk bij de top van de CONCACAF behoren, daarmee heeft hij zelf de targets daar gelegd en die targets zijn niet gehaald’’.Ook SVB bestuurslid Roy Samuels, had een zeer merkwaardige reden wat uiteindelijk zou hebben geleid tot het ontslag van de voormalig oefenmeester van Natio.

“Als het aan mij lag, was Dean allang weg vanwege zijn gedrag. Hij heeft een moeilijk gedrag. Hij kreeg alle ruimte om te werken, maar hij leefde in z’n eigen wereld en dacht dat hij boven het bestuur kon staan. En dat is zijn nekslag geweest. Maar om één man gaat dit project niet stoppen, want Natio gaat door!”, aldus Samuels.Volgens Samuels vertoefde Dean Gorré ook meer in het buitenland dan in Suriname, daar hij volgens bijgehouden documentatie in de periode 2020 tot aan augustus 2021 355 dagen is weggebleven. Een duidelijke reden wordt hierbij niet genoemd, maar gezien de periode was het zeer aannemelijk dat Gorré zich voor diverse werkzaamheden veelal in het buitenland bevond zoals het scouten op spelers/sponsors buiten Suriname die overtuigd konden worden voor een samenwerking.


Clash

De reacties op de persconferentie van de SVB die live op Facebook kon worden gevolgd hebben uiteindelijk tot een heuse clash geleid tussen Orville Nielsen, CEO Natioblogs en ondervoorzitter van de SVB Mathoera Dayasankar die via zijn persoonlijke Facebook pagina bewust enkele reacties aangreep, waaronder die van eerstgenoemde om uiteindelijk zelf op zeer merkwaardige wijze te reageren:
‘Gran Tangi Dean’

Zonder dat Dean Gorré er zelf van bewust was, was hij één van de redenen waarom wij Natioblogs zijn begonnen. Dit nadat wij hem op 6 augustus 2019 kort hebben gesproken in het Corendon Village Hotel Badhoevedorp, daar hij met de nationale voetbalploeg van Suriname verbleef.


Via deze weg willen wij aangeven dat wij volledig achter Dean Gorré staan en wensen hem veel geluk in het verdere verloop van zijn carrière als trainer/coach.
668 weergaven0 opmerkingen
bottom of page