top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Het WK 2026, dan zijn wij er zeker bij’’December 23, 2022
Bij de feestelijke verwelkoming van FIFA-assistent scheidsrechter Zachari Zeegelaar op Zandarij (Suriname) die met zijn optreden als (assistent-) scheidsrechter tijdens het WK 2022 in Qatar als eerste Surinamer geschiedenis schreef, zag de aanwezige pers de kans om SVB voorzitter, John Krishnadath te verleiden voor een kort interview.


Hierbij maakte de bondsvoorzitter kenbaar zeer binnenkort twaalf nieuwe spelers voor het nationale voetbalelftal van Suriname te verwachten. Namen werden er nog niet genoemd, maar wel maakte Krishnadath duidelijk dat het elftal met de komst van de nieuwe spelers er zeker sterker op zal worden.Zachari Zeegelaar

Op initiatief van zijn collega-scheidsrechters, de gemeenschap en het schoolbestuur van Wit Santi, waar Zeegelaar is opgegroeid, werd hij op Zandarij onder meer met een brassband feestelijk onthaald.

“Hier is mijn droom begonnen om voetballer te worden”, zegt Zeegelaar. “Bij elke WK zei ik altijd: ‘Ik ga Suriname eens een keer brengen naar een WK.”


Op het WK Qatar heeft Zeegelaar gevlagd tijdens de wedstrijd Duitsland - Japan en Brazilië - Zwitserland. Overigens wees hij tijdens zijn eerste wedstrijd op het WK Duitsland-captain Manuel Neuer op het dragen van de verkeerde aanvoerdersband.
1.608 weergaven0 opmerkingen
bottom of page