top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Interview Glenn Van Straatum: ''Voetballers van Surinaamse afkomst moeten meer gewaardeerd worden''

Augustus 24, 2022Er is een gigantische pot van spelers die momenteel voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (voormalige) speler maakte onderdeel uit van het elftal waarmee er met Natio het fundament voor dit traject werd gelegd?


In ons Youtube-programma Natiovlogs gaan wij in gesprek met imposante personen uit de voetballerij die veel betekenen voor de sport. Dit keer hebben wij het oog laten vallen op ex-Natio speler van de Gouden Generatie van Suriname, Glenn van Straatum die in de jaren zeventig furore maakte bij SV Transvaal. De club is een van de meest succesvolle clubs van Suriname.


Glenn van Straatum (geboren 26 januari 1959, in Paramaribo, Suriname) is een voormalig Surinaamse middenvelder en aanvaller. ‘Straatje’ speelde voor SV Transvaal in Suriname (1973-1978) en van 1976 tot 1978 voor het Surinaams voetbalelftal, waarna hij de keuze maakte voor een overstap naar de Verenigde Staten en aan de University of San Francisco (1978-1982) en voor verschillende semi-professionele teams in de omgeving van San Francisco ging spelen, waaronder de Greek-Americans FC, Hellas FC, San Francisco Italiaanse Athletic Club en San Francisco Glens in Californië (1978-1989). Hij sloot zijn carrière af met 25 goals en 18 assists.


Na zijn carrière werd hij aangesteld als manager van de California Victory en in augustus 2019 werd hij aangenomen als hoofdtrainer bij Merritt College.

Van Straatum heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het jeugdvoetbal in de East Bay door zijn functie als Director of Coaching bij de East Bay United Soccer Club.Tijdens het gesprek gaf ‘Straatje’ onder meer aan dat hij nog steeds betrokken is bij SV Transvaal en in contact is met vele ex-spelers van de topclub in Suriname.

553 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page