top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Aan wie is Suriname bij de loting van de CONCACAF Goldcup 2023 gekoppeld?

Bijgewerkt op: 22 apr.


April 14, 2023


Nu de loting van de CONCACAF Goldcup 2023 achter de rug is, is het inmiddels ook bekend geworden dat het nationale voetbalelftal van Suriname het in de eerste wedstrijd van de Prelims op zal nemen tegen Puerto Rico (FIFA Ranking 166).Wat weten we over Puerto Rico?

De selectie bestaat momenteel deels uit 4 spelers uit de NCAA Division One, College (Verenigde Staten), drie spelers uit de Spaanse eerste divisie, één MLS speler en één speler uit de competitie in Belize.


Meest waardevolle speler

Devin Vega (24 jr, marktwaarde € 150.000,- )


Verenigde Staten

Devin Vega, (geboren op 11 december 1998) op het vasteland van de Verenigde Staten, vertegenwoordigt hij het nationale team van Puerto Rico.

En speelt als aanvallende middenvelder.


Hij groeide op in San Antonio, Texas en speelde zijn jeugdcarrière bij het residency-programma van de US Soccer Federation en de FC Dallas Academy.

Vega tekende een contract bij San Antonio FC op 26 januari 2017. Daar scoorde hij zijn eerste professionele doelpunt op dinsdag 25 april 2017 tegen Seattle Sounders FC 2. Daarna tekende hij op 13 december 2017 bij Phoenix Rising FC voor het seizoen 2018. Vega scoorde een doelpunt tegen zijn oude team in Phoenix's 4-0 overwinning op San Antonio in 2018. Puerto Rico Vega speelde voor de Verenigde Staten Nationaal onder-17 team in 2014 op de Aegean Cup. Hij kwam echter ook in aanmerking om te spelen voor het nationale team van Puerto Rico en werd in augustus 2019 opgeroepen voor vriendschappelijke wedstrijden. Hij maakte zijn debuut in een oefenwedstrijd tegen Hartford Athletic. Hij werd later in september opgeroepen voor wedstrijden tegen Honduras en Guatemala.CONCACAF Nations League

Hun laatste wedstrijd eindigde in een 5 -1 overwinning op de Cayman Islands.
Eerste plaats

Puerto Rico heeft de voorrondes bereikt door in divisie C groep D op de eerste plaats te eindigen boven de British Virgin Islands en de Cayman Islands.


Onderling resultaat Suriname en Puerto Rico

Één gelijkspel.


Bij winst op Puerto Rico zal Suriname in de tweede wedstrijd uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd Martinique - St. Lucia. In onze eerstvolgende podcast/vlog zullen we uitgebreid hierop ingaan.

LIKE, DEEL, ABONNEER EN REAGEER via de rode knop op het YouTube kanaal van Nationetwork:
433 weergaven0 opmerkingen
bottom of page