top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Interview de broertjes Wiegel:''Op dit moment twijfel ik nog tussen Nederland en Suriname''
Oktober 4, 2022Er is een gigantische pot van spelers die voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (toekomstige) speler zal uiteindelijk deel uitmaken van het elftal waarmee Natio zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK zal kwalificeren?

In ons Youtube-programma Natiovlogs gaan wij in gesprek met een jeugdspeler die op weg is om zijn droom waar te maken. Dit keer hebben wij het oog niet alleen laten vallen op de 17 jarige Jahnilo Wiegel die onlangs een transfer naar het Belgische Club Brugge heeft afgedwongen (tevens in mei 2022 op stage mocht bij Ajax), maar ook op zijn jongere broertjes Jesajah en Key-Jahro die in april van datzelfde jaar de gezamenlijke overstap van het Belgische KVC Westerlo naar PSV gemaakt hebben.

Beginnend met Jahnilo vroeg ik hem kort na zijn succesvolle stage bij Ajax naar zijn eerste indruk van zijn transfer naar de U18 van het Belgische Club Brugge en naar zijn proefperiode bij Ajax.
‘’Toen ik bij het complex van Ajax aankwam voelde ik best veel spanning en druk, maar de coördinatoren en de trainers gaven mij meteen een goed gevoel, het vertrouwen en de motivatie om die druk van mij af te kunnen zetten, aldus Jahnilo’’.‘Datzelfde goede gevoel nam ik mee de wedstrijd in, hierbij kreeg ik in de rust goede feedback van de trainer, ook gaf hij mij enkele aandachtspunten die ik meteen heb geprobeerd te verbeteren. Mede hierdoor kon ik de wedstrijd uitspelen zonder dat ik last had van de druk’.


Jahnilo (17) woont met zijn ouders, broertjes en zusje in Geel, België. Hij werd verrast door de interesse van onder meer Club Brugge en Ajax (Amsterdam, 166 kilometer van Geel), niet omdat het in Eindhoven liggende PSV dichterbij is, maar omdat Jahnilo slechts één seizoen uitkomt als keeper en in zijn nog prille carrière kwam hij nog voor het Belgische KVC Westerlo uit als veldspeler. Zijn broertjes Jesajah (12) en Key-Jahro (8) daarentegen, spelen wel een stuk dichter bij huis namelijk bij het Brabantse PSV Eindhoven.

Jesajah komt uit voor de U13 en Key-Jahro voor de U9 van PSV.


570 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page