top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Kans aanwezig dat Radinio Balker zich in de kijker heeft gespeeld van Suriname'
Mei 11, 2023
Er is een gigantische pot van spelers die voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (huidige) speler zal uiteindelijk deel uitmaken van het elftal waarmee Natio zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK zal kwalificeren?Maar voordat het zover is zal uiterlijk 16 mei 2023 bekend moeten worden gemaakt welke spelers mogen hopen op een plekje binnen de selectie van 23 spelers die via de Prelims zal gaan strijden om kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup af te kunnen dwingen.


In de tussentijd hebben wij na een gedegen analyse een lijst van potentiële nieuwe versterkingen samengesteld die zouden kunnen debuteren in deze selectie. In aanloop daarvan zullen wij geregeld een korte analyse van één of meerdere spelers van dat lijstje delen op onze Social media-kanalen en in onze komende uitzendingen bespreekbaar maken.


Dit keer hebben wij het oog laten vallen op de in Amsterdam (Nederland) geboren Surinaams afkomstige fysiek sterke verdediger, Radinio Balker.
Naam: Radinio Roberto Balker

Geboortedatum: 3 september 1999

Geboorteplaats: Amsterdam, Nederland

Leeftijd: 24 jaar

Lengte: 1,93 m

Positie: Verdediging - Centraal

Voet: rechts


Korte geschiedenis

Radinio Balker speelde in de jeugd van ASC Waterwijk, AVV Zeeburgia en Almere City FC. Hier maakte hij zijn debuut in het profvoetbal op 14 december 2018, in de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.
Radinio heeft een tijdje aan de kant gestaan vanwege een flinke blessure. Momenteel speelt hij bij FC Groningen en je kan zeggen dat dit jaar zijn doorbraak is geweest. Hij was de grote uitblinker in de 3-2 thuis gewonnen wedstrijd tegen PSV.


Sterke punten

Lengte, fysiek sterk, snel ondanks zijn lengte, opbouwend sterk, uitstekende reflex.Enkele beelden van Radinio:

https://www.youtube.com/shorts/6UMZwwcwFbEDe comeback die dit jaar beloond wordt met veel speeltijd:Vergeet niet te abonneren 🔔
719 weergaven0 opmerkingen
bottom of page