top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Zeer vruchtbare ontmoeting tussen Stanley Menzo en verschillende Surinaamse trainers’’

Maart 20 , 2022De kennismaking tussen bondscoach ‘Natio’ Stanley Menzo en de trainers van de (top)clubs uit de SVB Hoofdklasse in Suriname, geeft aan dat de bondscoach daad bij de woorden voegt die hij in een eerder stadium heeft uitgesproken.


Tijdens het persmoment gaf Menzo het belang aan van het onderhouden van een goede relatie met alle clubtrainers en dat hij zich ook wilt inzetten voor de ontwikkeling van het lokale voetbal in Suriname.
‘’Ik ga samenwerken met de mensen die belangrijk hierin zijn en ik hoop zo mijn steentje bij te kunnen dragen aan de algemene ontwikkeling van het Surinaams voetbal, maar in dit geval in het bijzonder van het nationale herenelftal, aldus Menzo’’.


SV Leo Victor trainer, Rogillo Kolf denkt dat het traject onder Stanley Menzo niet anders zal zijn als onder voormalig bondscoach Dean Gorré die vanwege het hogere niveau en intensiteit waarop getraind en gespeeld wordt, voornamelijk gebruik maakte van de diaspora spelers.
‘’We hebben gemerkt dat we een stapje hoger moeten zetten om ons te kunnen meten met landen als Canada, aldus Rogillo Kolf (coach SV Leo Victor, uitkomend in de SVB Hoofdklasse)’’.

Ook Winston Morman, voorzitter van de Vereniging van Voetbaloefenmeesters (VVOS) in Suriname, gaf ook aan positief te zijn over het toepassen van de diaspora spelers.
‘’We kunnen er niet meer onderuit in het huidige voetbal, maar eigenlijk is dat het geluk voor ons dat wij daar ook gebruik van kunnen maken zoals de andere landen ons al jaren voor zijn,

aldus Winston Morman (voorzitter van de Vereniging van Voetbaloefenmeesters in Suriname’’.Sersinho Reding (coach Futsal Natio) is vooral positief over de wijze waarop Menzo te werk gaat en gaat uit van een succesvol project mits Menzo ook de ondersteuning van Suriname krijgt waar hij om vraagt.
‘’Als we begrip hebben dat het een proces is, dan denk ik dat het wel goedkomt,

aldus Sersinho Reding (coach Futsal Natio)’’.

747 weergaven0 opmerkingen
bottom of page