top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Welke Natio-spelers maken een transfer deze zomer?’’
Juli 29 , 2022
De transferzomer is in volle gang en dat betekent dat het voor de liefhebbers veel te genieten is. Ook voor de spelers van het nationale voetbalelftal van Suriname kan het zomaar eens een drukke zomer worden. Enkele spelers hebben de afgelopen weken al een transfer gemaakt. Wij zetten ze op een rijtje.
Dion Malone vervolgt zijn loopbaan op Cyprus bij Karmiotissa FC

De verdediger beschikte bij NAC Breda nog over een contract voor een jaar, maar de Bredase club liet de 33-jarige verdediger transfervrij de overstap maken naar de Cypriotische club.
‘’Als ik heel eerlijk ben, voelde ik mij bij NAC niet 100 procent op mijn plek. Dat heeft met heel veel dingen te maken. Ik heb hier twee loodzware seizoenen meegemaakt. De zwaarste uit mijn carrière, aldus Malone.


Malone voelde zich niet gewaardeerd in Breda en noemt als voorbeeld ook een incident over het doelpunt Sem Steijn. Ik ben goed met Sem. Dat de achterban hem niet mag, begrijp ik. Ik snap wat er is gebeurd. Maar mag ik daarom niet een foto van hem liken op zijn Instagram? Vervolgens kreeg ik berichten als: Je moet je schamen. Dat wij hebben verloren van ADO vind ik erg rot. Maar persoonlijk ben ik blij voor Sem. Ik ben bevriend met Sem. Punt.”
Yanic Wildschut tekent voor Oxford United

De Surinaamse international is geen onbekende in het Engelse voetbal. Hij speelde eerder vijf jaar bij Middlesbrough, Wigan Athletic en Norwich City en genoot van huurperiodes bij Cardiff City en Bolton Wanderers.

De snelle vleugelspeler komt over van het Bulgaarse CSKA Sofia en sluit zich aan bij een overeenkomst van twee jaar.
"Ik hield van mijn tijd in Engeland en hield van de stijl van voetbal die Oxford speelt. Ik denk dat het past bij hoe ik het spel graag speel. De manager is geweldig met mij geweest, het is een zeer toekomstgerichte club en ik kan niet wachten om nu te beginnen, aldus Wildschut"


‘’Hij is erg snel en ook erg krachtig. Toen hij in League 1 speelde voordat hij werd genoemd in het team van het seizoen, kent hij de divisie dus goed. Hij is een van die spelers die fans opwindt als hij de bal krijgt en zodra we wisten dat hij beschikbaar was, hebben we snel actie ondernomen om hem binnen te halen, aldus Oxford-trainer Karl Robinson.’’
Shaquille Pinas verruilt Ludogorets voor het Zweedse Hammarby IF

De oud-speler van ADO Den Haag heeft een driejarig contract getekend bij de club waar Zlatan Ibrahimovic mede-eigenaar is.
De verdediger speelde het afgelopen seizoen 26 wedstrijden voor het Bulgaarse Ludogorets. Daarin was hij goed voor één goal en vijf assists.
Roscello Vlijter gaat in de Cypriotische competitie aan de slag bij Ayia Napa FC

Vlijter zal in Cyprus met rugnummer 27 spelen en komt transfervrij over van Telstar.
“We welcome VLIJTER ROSCELLO RUDELIZIO to the family of AOAN AGIA NAPA and wish him every success”, schreef de club bij een foto van de Surinamer.

Ivenzo Comvalius naar vijfde divisie van Spanje na een jaar zonder club te hebben gezeten

De Publiekslieveling van het nationale voetbalelftal van Suriname speelt komend seizoen bij CF Lorca Deportiva. De club komt uit in de Tercera División RFEF, ook wel bekend als Tercera RFEF, is het vijfde niveau van het Spaanse voetbalcompetitiesysteem. Het is onder de La Liga, de Segunda División en de semi-professionele divisies Primera División RFEF en Segunda División RFEF.


Comvalius liet zijn belangen door de Tevreden Group behartigen om een contract overeen te komen van een jaar met een optie om te verlengen.


Lorca Deportiva is lovend over hun nieuwe aanwinst.
“Comvalius wordt gekenmerkt door zijn grote snelheid en kracht, die hij aan beide kanten van de aanval ontwikkelde, na in voorgaande seizoenen in de nationale competities van Nederland, Slowakije en Kroatië gespeeld te hebben,”
Kenneth Paal voor drie jaar naar Engeland

De linksback annex middenvelder maakt transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar Queens Park Rangers. De ex-PSV’er tekende voor drie seizoenen bij de club uit het Championship.
''Ik ben bijna 25 en ik voel dat mijn lichaam er klaar voor is om buiten Nederland te gaan spelen. Ik wilde dit altijd al.'' De speler stond al twee jaar op de radar van de club. Trainer Michael Beale kent Paal al erg lang. Hij zag hem voor het eerst spelen toen Paal dertien was op een internationaal toernooi en is de speler blijven volgen.


''Dat is een groot compliment voor mij en ook een reden waarom ik naar deze club wil komen. Hij heeft mij lang gevolg en weet waar mijn kwaliteiten liggen, maar ook de dingen die ik moet verbeteren, aldus Paal.''
Leandro Kappel maakt binnenlandse transfer

Pendikspor haalt met het aankopen van Leandro Kappel de eerste buitenlandse speler in zijn geschiedenis naar de club. De aanvaller komt over van Altay SK.
"We hebben een contract getekend met ervaren voetballer Leandro Kappel, die al 6 seizoenen in ons land speelt, en Mahmut Türkoğlu, onze vice-president van Pendikspor A.Ş." de overdracht aangekondigd.

Hilterman verkiest Almere City boven Helmond Sport en de Graafschap

Niet Helmond Sport of de Graafschap, maar Almere City is de nieuwe club van Jeredy Hilterman geworden. Hilterman tekende in Almere een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen.
"In gesprek met de club en trainer Alex Pastoor heeft hij een goede en gretige indruk achtergelaten en aangegeven de laatste periode zo snel mogelijk te willen vergeten door zijn voeten te laten spreken. Wij zijn ervan overtuigd dat Almere City FC hierbij de perfecte match is", aldus technisch manager Johan Hansma.


946 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page