top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’We zijn in proces met nieuwe spelers die er voor maart bij zullen zijn’’

Januari 6 , 2022
Stanley Menzo is inmiddels gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Suriname en de rest van de technische staf wordt binnenkort bekendgemaakt. Brian Tevreden, adviseur van de Surinaamse Voetbal Bond gaf onlangs aan heel blij met de aanstelling van Menzo te zijn en maakte ook kenbaar in proces te zijn met een aantal spelers die een sportpaspoort aan het aanvragen zijn.

Pro Shots
‘’We hopen in maart, als er nieuwe interlands zijn die spelers mee te kunnen nemen, aldus Tevreden’’.
‘Natio’ oefent op 28 januari in Paramaribo, Suriname tegen Barbados. En omdat er sprake is van een officiële interlandperiode voor het Caribisch gebied zijn de clubs verplicht hun spelers af te staan dus zullen ook de jongens met een dubbel paspoort van de partij zijn.

Door de opmars van ‘Natio’ zijn er steeds meer spelers met Nederlandse roots die voor Suriname uit willen komen. Één van die spelers is ex-PSV’er Joël Piroe (22).

Piroe is een zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en werd geboren in Nijmegen. Hij begon op vijfjarige leeftijd met voetballen en speelde in de jeugd van Quick 1888 en SC Woezik, waarna hij werd opgenomen in de jeugdacademie N.E.C. /FC Oss.

Hij speelde eerst als linksback en linkshalf. Daarna werd hij in de spits geposteerd omdat hij zoveel scoorde.

Piroe verruilde de jeugdacademie N.E.C./FC Oss in 2013 voor de jeugdopleiding van Feyenoord en die in 2014 voor die van PSV en debuteerde op 25 augustus 2019 in de Eredivisie op huurbasis voor Sparta waarin hij in 20 wedstrijden tot 2 doelpunten kwam. Voor PSV kwam hij uiteindelijk tot 14 wedstrijden en 3 doelpunten.


Afgelopen seizoen verruilde hij voor ruim één miljoen PSV voor Swansea City.

Piroe maakt dit seizoen indruk in de Championship (het tweede niveau van Engeland). Bij de club uit Wales maakte hij inmiddels 10 goals in 20 duels.

Tot dusver kwam hij uit voor vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

‘’Het is altijd mooi om voor je land uit te kunnen komen. Ik vind dat je beide opties moet openhouden, aldus Piroe over een mogelijke overstap naar het Surinaamse elftal’’.De Surinaamse Voetbal Bond gaf al eerder via haar eigen social media kanalen aan onder leiding van de nieuwe technisch adviseur Brian Tevreden in gesprek te zijn met Joël Piroe.


Piroe zou een welkome versterking zijn in de aanval. De huidige makkelijk scorende spits, Nigel Hasselbaink (31) kan nog wel een tijdje mee, maar zit echter al maanden zonder club nadat zijn contract bij Bnei Sakhnin FC in Israel afliep. De andere spits, Gleofilo Vlijter (22), kwam namens Beitar Jeruzalem (Israel) dit seizoen nog niet tot scoren.
1.018 weergaven7 opmerkingen
bottom of page