top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’We moeten de poule van jongere spelers groter maken’’
Juni 15, 2022Na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd van Suriname tegen Mexico, maakte bondscoach Stanley Menzo tijdens de persconferentie onder meer duidelijk dat bepaalde spelers op leeftijd zijn en sommige dingen met name op het middenveld niet meer kunnen brengen die er op dit moment gevraagd worden op dit niveau.


Verder is de oefenmeester complimenteus naar zijn elftal, waaronder naar de voor NAC Breda spelende Dion Malone die met zijn 33 jaar ook niet meer de jongste is maar toch tot drie keer toe de 90 minuten heeft volgemaakt.
‘’Één van de belangrijkste dingen die wij zullen doen is de poule van spelers groter

maken, vooral jongere spelers en kijken of wij er meer spelers bij kunnen halen die op een bepaald niveau spelen, aldus Menzo.’’


Een speler die daar eventueel voor in aanmerking zou kunnen komen is de 18-jarige Jaydavon Haas die in Nederland voor de U18 van ADO Den Haag uitkomt.

Haas kwam ook diverse wedstrijden uit voor de U18 van Nederland, maar heeft er uiteindelijk voor gekozen om zijn toekomst te verbinden aan de U20 van Natio, waarmee hij van 23 juni tot 3 juli 2022 deelneemt aan de CONCACAF jeugdkampioenschappen in Honduras.

De centrale middenvelder maakte in de onlangs gespeeld oefenwedstrijden een sterke indruk en heeft laten zien boven de rest van het elftal uit te stijgen.

753 weergaven0 opmerkingen
bottom of page