top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

"Wat weten wij nu precies over het Thaise voetbalelftal?’’

Maart 25 , 2022Het nationale voetbalelftal speelde gisteren 24 maart 2022, thuis een vriendschappelijke oefeninterland in het Chonburi Stadium tegen Nepal (2-0).


Philip Roller maakte de openingstreffer in de 78ste minuut, waarna Chaowat Veerachat het tweede doelpunt van Thailand in de 89ste minuut voor zijn rekening nam.
Philip Roller
De op 10 juni 1994, in München (Duitsland) geboren Thai speelt voornamelijk als rechtsback. In zijn geboorteland speelde hij in de jeugdafdeling voor onder andere Stuttgarter Kickers. Hij kwam over van het Zwitserse Grasshoppers daar hij ook in de jeugd actief was. Hij zou nooit zijn debuut maken in het seniorenelftal en speelde zijn wedstrijden in de Oberliga (amateurdivisie) en de Regionalliga (overgangsklasse tussen het amateurvoetbal en het professioneel voetbal).In 2017 vertrok hij naar Thailand en ging spelen voor FC Ratchaburi Mitr Phol, uitkomend in de Thai League 1. Voor The Dragons (bijnaam, tevens te zien in het officiële wapen van de club) speelde Roller 104 duels en scoorde daarin 19 keer. Ook maakte hij er in zijn eerste jaar zijn internationale debuut voor het nationale voetbalelftal van Thailand, daar hij via zijn Thaise moeder voor speelgerechtigd is.
Chaowat Veerachat


Beter bekend onder de naam Ince, is geboren op 23 juni in Chiang Mai (Thailand) en speelt als middenvelder voor Thai League 1 club BG Pathum United.Hij doorliep vrijwel alle nationale jeugdelftallen van Thailand en maakte op 24 maart 2022 zijn debuut voor het nationale voetbalelftal van Thailand in de wedstrijd tegen Nepal (2-0) en kwam hierbij meteen tot scoren door het tweede Thaise doelpunt op zijn naam te schrijven.
Supachai Chaided

Is geboren op 1 december 1998 in Pattani, Thailand. Supachai speelt in de spits en is met veertien doelpunten de league nummer twee topscorer van de Thaise League 1 club Buriram United en het nationale team van Thailand.De top 10 van de topscorers bestaat uit een Thai (Chaided), een Ghanees, een Zuid-Koreaan en een zevental Brazilianen. De Braziliaan Hamilton Soares (16 goals) is huidige lijstaanvoerder.
Thai MessiGrote afwezige voor de wedstrijd tegen Suriname is Chanathip Songkrasin.

De aanvallende middenvelder die ook wel gebukt gaan onder de naam ‘’Thai Messi’’ is de absolute sterspeler van Thailand die in de Japanse J-League uitkomt voor Hokkaido Consadole Sapporo.

Locals

Het meest opvallende tijdens de bekendmaking van de Thaise selectie voor de wedstrijd tegen Suriname, was dat deze selectie alleen bestaat uit spelers uit de lokale voetbalcompetities.FIFA-ranking

Thailands hoogste notering op de FIFA-wereldranglijst was de 43ste plaats in september 1998. Hun laagste notering was de 152ste plaats in november 2012. Thailand heeft zich nog nooit weten te plaatsen voor een WK-eindronde.Natio

Suriname bevindt zich momenteel op de 140ste plek van de FIFA-wereldranglijst en kent met de 84e plaats in augustus 2008 de hoogste notering. De laagste notering van Suriname was de 191ste plaats in december 2015. Ook Suriname wist zich nog nooit te plaatsen voor een WK-eindronde.
De wedstrijd van Thailand tegen Suriname zal op zondag 27 maart om 13:00 Midden-Europese Tijd en 9:00 uur Surinaamse Tijd worden afgetrapt.

373 weergaven0 opmerkingen
bottom of page