top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Vanuit Nederland naar Suriname via Togo met Iwan RedanJuli 5 , 2021

Een handjevol spelers gingen hem voor, maar Iwan Redan is de eerste (personal) trainer, afkomstig uit Rotterdam, (Nederland) die sinds de invoer van het Sportpaspoort als Performance Coach is toegevoegd aan de technische staf van Natio.

Daar waar hij tijdens zijn eigen carrière op zowel fysiek als mentaal vlak tekort kwam om het maximale uit zijn potentieel te halen, helpt Performance Coach Iwan Redan nu andere sporters die zich op dat vlak nog zouden kunnen verbeteren.


‘Niet iedereen staat in de rij om over zijn grens te gaan.. De één zegt:’Ik heb mijn plafond al bereikt, het is wel goed zo’.. Maar ik geloof daar niet in’.

Om er een paar te noemen zijn Tim Krul, Georginio Wijnaldum, Ryan Babel en Quincy Promes spelers die zich gedurende hun carrière altijd hebben willen verbeteren. Hierbij hebben zij dan ook optimaal gebruik gemaakt van de diensten van Redan.


‘Iedereen die de kinderwens had om de beste van de wereld te worden, probeert altijd beter te worden.. En dat kan alleen maar als je lichamelijk op en top bent, maar ook mentaal’.

Iwan Redan probeert zoveel mogelijk functional-football trainingen te creëren, zodat zijn cliënten op fysiek vlak, maar bijvoorbeeld ook op het functionele voetbal gedeelte er profijt bij hebben om in de 80e en de 90e minuut toch nog een prestatie kunnen leveren.

Redan ziet dat daar het grootste verschil ligt ten opzichte van het buitenland waar ze in de 80e minuut nog één keer die beslissende pass kunnen geven, die beslissende sprint of misschien zelfs die beslissende tackle kunnen maken.


‘Je kunt in je carrière ervoor kiezen om op je eigen gemak aan krachttraining te doen zonder er een bepaalde functionaliteit aan te hangen, dan kan het heel anders uitpakken dan wanneer je er met een bewuste mindset of met een gericht doel mee aan de slag gaat’.

Togo

Maar ook Faure Eyadèma, de president van Togo, werd een half jaar getraind door Redan.

Het meest bijzondere was dat hij helemaal opleefde tijdens de trainingen.


‘This is what I need Iwan!’


Redan was al best wat gewend vanuit zijn profvoetbalcarrière, maar toch was het avontuur heel onwerkelijk allemaal.

Hij had er onder meer een chauffeur en een kok die 24/7 tot zijn beschikking stonden en hij mocht ook echt niks doen, want anders hadden zij geen werk.

Tijdens zijn verblijf in Togo heeft Redan ook twee gyms voor de president opgericht.


keerzijde

Ondanks de enorme eer kende het project ook een keerzijde.

Redan stond volledig in dienst van de president, moest alles alleen doen en op elk moment van de dag oproepbaar zijn. Het betekende ook dat hij veel vrije tijd had die hij opvulde tot hij weer een oproep kreeg. Daarin miste hij het lesgeven, maar vooral zijn gezin het meest.

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page