top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Vanaf vandaag de CONCACAF Gold Cup live op Ziggo!


Juli 9 , 2021


De Copa América is al ruim een maand geleden van start gegaan, maar vandaag trapt Ziggo Sport af met de openingswedstrijd van de CONCACAF Gold Cup:

Guatamala – El Salvador.


Gespeeld met zestien deelnemende landen in de zestiende editie van de Concacaf Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben van 10 juli tot 1 augustus in de Verenigde Staten.


Corona-uitbraak

Het was de bedoeling dat de Gold Cup 2021 van start zou gaan met de openingswedstrijd Curaçao – El Salvador, maar vanwege een corona-uitbraak heeft de nationale voetbalploeg van Curaçao zich op heet laatste moment terug moeten trekken uit het toernooi nadat er is gebleken dat enkele spelers en stafleden van de ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert besmet waren met het virus.


Daarmee komt het toernooi nog voordat het begonnen is voor Curaçao al tot een droevig einde. Daar het bij de vorige editie in 2019 nog reikte tot de kwartfinales en het een lastige horde bleek voor de Verenigde Staten dat zich ten koste van Curaçao bij de laatste vier voegde.


Patrick Kluivert

In mei 2021 werd Kluivert aangesteld als interim-bondscoach nadat ook Guus Hiddink in een eerder stadium besmet was geraakt met het coronavirus. Hiddink, die eind augustus 2020 het roer overnam van Remko Bincentini, is nog herstellende.Curaçao wordt op het toernooi in groep A vervangen door Guatamala.


Mexico

Mexico is de absolute titelverdediger daar het zestien keer in de finale stond waarvan het elf keer de finale won.

Suriname doet voor het eerst in de geschiedenis mee aan het eindtoernooi.


Eredivisie

In tegenstelling tot Ramon Leeuwin, Tjaronn Chery, Shaquille Pinas, Myenty Abena en Mitchell te Vrede, is Ridgeciano Haps wel opgenomen in de selectie van Suriname voor de Gold Cup. De linksback van Feyenoord mist hierdoor de eerste wedstrijd van zijn club in de voorronde van de Conference League.

Ook Ajax-verdediger Sean Klaiber behoord tot het keurkorps. De vleugelverdediger mist hierdoor een deel van de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen.Op dinsdag 13 juli om 00:30 uur (Midden-Europese tijd) speelt Suriname tegen Jamaica in het Exploria Stadium (Orlando, FL/ Verenigde Staten).

De finale van de Gold Cup is uiteindelijk op 2 augustus, een kleine twee weken voor de start van de eredivisie.

367 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page