top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Van beste linksback van NL naar beste linksback van Suriname

Bijgewerkt op: 4 jun. 2021


Mei 25 , 2021


Na een succesvolle uitleenbeurt tijdens de winterstop van het seizoen 2013/2014 aan Go Ahead Eagles, werd Ridgeciano Haps tijdens zijn eerste seizoen bij AZ plots gebombardeerd tot:

’’Beste LB van Nederland.’’


Het was Johan Derksen die ervoor opperde om Haps toe te voegen aan de selectie van toenmalig bondscoach Danny Blind. Maar daar waar Haps genegeerd werd, bleef hij zich sterk door ontwikkelen.

In juli 2017 tekende de voetballer die doorgaans als linksback speelt, een contract tot medio 2022 bij Feyenoord, dat circa €6.000.000,- voor hem betaalde aan AZ.


Vanwege meerdere blessures en de stormachtige ontwikkeling van Tyrell Malacia bleef het aantal wedstrijden voor Haps als linksachter bij Feyenoord redelijk beperkt en kwam Haps terecht op de positie linksvoor daar hij in het verleden ook in actie kwam in de jeugdopleiding bij Ajax.

Het is niet geheel toevallig dat toenmalig hoofd jeugdopleidingen Danny Blind het sprookje van Haps veranderde in een nachtmerrie bij Ajax.


Met de keuze voor het Surinaamse Nationale Elftal heeft Haps inmiddels wel een andere belofte ingelost waardoor de positie linksachter bij Natio met Pinas en Haps inmiddels dubbel bezet is.

Al zou de bondscoach Dean Gorré ook nog altijd een beroep kunnen doen op de multifunctionele Kelvin Leerdam.

Echter is het de vraag waar Ridgeciano Haps op dit moment in zijn carrière had kunnen staan mits hij minder blessures in zijn carrière had gekend..


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page