top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Tweeëntwintig prof-spelers in 23- koppige selectie van Suriname


Mei 19 , 2021


Tussen de drieëntwintig geselecteerde spelers voor de WK Kwalificatie wedstrijden van Natio tegen Bermuda en Canada, is de naam Claidel Kohinor de meest opvallende.


De 29- jarige keeper van SV Robinhood heeft als aanvoerder een aanzienlijk aandeel gehad in de kwalificatie van Suriname voor de CONCACAF Gold Cup, na een 2-1 overwinning op Nicaragua tijdens de CONCACAF Nations League. Dit betekent dat Suriname debuteert op het toernooi dat in 1991 werd ingevoerd als opvolger van de Nations Cup die tussen 1963 en 1989 tien keer werd gespeeld.


Op 12 juli 2021 wacht in het Exploria Stadium, te Orlando (Verenigde Staten) tegenstander Jamaica. Maar gezien de huidige hiërarchie bij de keepers van Natio, is de kans klein dat Claidel Kohinor op het toernooi in actie zal komen.

Met de onomstreden Warner Hahn die bij zijn club RSC Anderlecht evenals Ishan Kort bij Almere City bankzitter is, wordt er in tegenstelling tot SV Robinhood wel zwaarder getraind. Ook zijn zowel de Belgische Jupiler League als de Keuken Kampioen Divisie van een aanzienlijk hoger niveau dan de SVB Topklasse.


Bondscoach Dean Gorré heeft tijdens een interview met Volgnatio.com kenbaar gemaakt dat de spelers die in Suriname op amateurniveau spelen, weg zouden moeten uit het land om in aanmerking te komen voor het nationale elftal van Suriname..’Je kan niet meer een speler van Suriname hebben die voor Robinhood of Transvaal speelt en ook voor het nationale elftal van Suriname.., het gat is te groot.’’

Het selecteren van Claidel Kohinor lijkt voorlopig uitzondering op de regel.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page