top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

"Toen Suriname kwam voelde het als een verlossing’’

Maart 03 , 2022


Het was vijf jaar geleden toen Johan Derksen in diverse uitzendingen van het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside Ridgeciano Haps (destijds nog spelend bij AZ) geregeld in de schijnwerpers zette en hem betitelde als de beste linksback van Nederland.


Hoe anders ziet de wereld er momenteel uit nu Haps (28) zichzelf Surinaams international mag noemen? Haps beleefde zijn debuut vorig jaar juni tijdens het WK-kwalificatieduel met Bermuda wat overigens met 6-0 werd gewonnen.

Echter heeft Haps wel een paar keer héél dicht tegen het Nederlands elftal aangezeten, maar ondanks een sterke periode bij AZ als ook bij Feyenoord, werd hij nooit officieel opgeroepen bij Oranje.

‘’Ik heb er te lang op gewacht en gehoopt, aldus Haps over zijn Oranje-droom’’.

Vorig jaar maakte Haps hoogstpersoonlijk een einde aan die droom door zijn toekomst als international te verbinden aan dat van Suriname. ‘Het voelde als een verlossing. Mijn familie komt er vandaan, mijn oma woont er nog, ik ging er vaak naartoe op vakantie. Dus al met al was het de perfecte oplossing. Toch een interlandcarrière voor een eigen land, aldus Haps in een interview met Voetbal International.’’

Tot nog toe speelde Haps 5 interlands voor Suriname. Echter zat hij om nog onbekende redenen niet bij de selectie van het gewonnen Driehoekstoernooi in eigen land met buurland Guyana en Barbados. Wel kijkt Haps uit naar de ontwikkelingen bij ‘Natio’.
‘’Met Stanley Menzo hebben we een nieuwe goede bondscoach en we hebben laten zien dat we ons kunnen plaatsen voor toernooien. Komende zomer spelen we in de CONCACAF Nations League, we zitten in de hoogste groep, dus Amerika, Canada, Mexico. Mooie wedstrijden.’’

967 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page