top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Suriname riant aan kop van poule B na masterclass tegen BermudaJuni 5, 2021

Suriname heeft in het kader van de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar met een superieure 6-0 overwinning op Bermuda een uitmuntende generale geleverd voor de uitwedstrijd van komende woensdag 9 juni in het Toyota Park, Bridgeview, Illinois tegen Canada.


Onder begeleiding van sfeervolle Bigi-Poku voorafgaand de wedstrijd, begon Suriname met een drietal debutanten in de basisopstelling thuis in het vanwege COVID-19 perikelen lege Frank Essed Stadion aan de WK Kwalificatie wedstrijd tegen Bermuda.

Bondscoach Dean Gorré verbaasde vriend en vijand met de 35-jarige bij Almere City spelende Ryan Koolwijk in de basis, maar gezien het wedstrijdbeeld bleek Ryan Koolwijk met zijn ervaring en rust aan de bal van onschatbare waarde.

Mede hierdoor kon Diego Biseswar tot ergernis van de Bermudanen alle ballen opeisen en het speltempo vanuit zijn positie bepalen.

Als een duveltje uit een doosje dook hij in iedere linie op en was hij met zijn balvastigheid een constante plaag voor de spelers van Bermuda.

Dit resulteerde dan ook naar een behoorlijk aantal overtreding die op hem werden gemaakt.


Het tandem Ridgeciano Haps en Sheraldo Becker op de linkerflank was ijzersterk en van nervositeit was er geen sprake.

Terwijl Ridgeciano Haps een solide partij speelde en het leek alsof hij al jarenlang bij de selectie zat,

kwam Sheraldo Becker met zijn gevoel voor diepte en snelheid makkelijk in en rond het 16-meter gebied en luisterde dan ook knap zijn debuut op met twee doelpunten.


De in de 64e minuut ingevallen Mitchell te Vrede kreeg 3 minuten na zijn invalbeurt op aangeven van de Sheraldo Becker nog een uitgelezen kans, maar wist zijn debuut niet te bekronen met een doelpunt.46 weergaven0 opmerkingen
bottom of page