top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Suriname mag niet uit League A van de Nations League degraderen’’

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022
April 03, 2022
Op maandag 4 april 2022 zal de loting van de CONCACAF Nations League plaatsvinden, te Miami, Florida. En de potindeling is inmiddels bekend.Tijdens de loting zal er bekend worden gemaakt welke vier groepen van drie teams uit de onderstaande drie potten zullen komen:

De poulewinnaar gaat door naar de halve finales van de CONCACAF Nations League en kwalificeert zich voor de Gold Cup van 2023, de nummer 2 gaat ook naar de Gold Cup en de nummer 3 degradeert naar de Nations League Divisie B.

Tevens werd er bij de aanstelling van Stanley Menzo door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond al aangegeven dat Suriname absoluut niet mag degraderen.
‘’Je weet dat je in de Nations League gaat spelen tegen landen met een hogere ranking, aldus Stanley Menzo’’
Gezien de potindeling kunnen Suriname en Curaçao niet bij elkaar in een groep kunnen worden ingedeeld, maar de kans is wel aanwezig dat het voor Suriname komt tot een weerzien met Canada dat zich voor het eerst sinds 1986 voor een WK heeft weten te kwalificeren.

Saillant detail is dat daar het sprookje op 8 juni 2021 voor Canada begon, spatte de WK-droom van Suriname uiteen. In het laatste duel van de eerste ronde in de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF-zone was Canada veel te sterk en won het onderlinge duel met klinkende cijfers (4-0).
De uitschakeling van Suriname in de eerste ronde van de WK-kwalificatiereeks door Canada was dan absoluut geen schande nu Canada zich als groepswinnaar van de derde en laatste ronde in een poule met onder andere Amerika, Mexico, Costa Rica en Jamaica zich heeft geplaatst voor het WK in Qatar.


485 weergaven0 opmerkingen
bottom of page