top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Suriname lijdt zware nederlaag in besloten duel met PEC Zwolle’’

September 27, 2022

Na een 2-1 overwinning onder interim-bondscoach Aron Winter op 22 september in het Yanmar Stadion (Almere City) tegen het hoger gerankte Nicaragua (FIFA-ranking: 139), heeft Suriname op maandag in een besloten wedstrijd in het MAC3PARK Stadion tegen PEC Zwolle een zware nederlaag geleden (5-0).

Suriname begon in het MAC3PARK met nagenoeg dezelfde opstelling als in het laatste oefenduel. Na een sterke eerste helft van beide ploegen waar Suriname de meeste kansen creëerde, ging het met een gelijke stand de rust in.

Na de onderbreking kwam Suriname met onder meer Jong Sparta keeper, Ishian Kort uit de kleedkamers die kort voor het eerste fluitsignaal aan zijn warming up begonnen was.

De vervanger van Warner Hahn slaagde met name door een verkeerde inschatting op het natte veld er niet in om het vertrouwen van interim bondscoach Winter terug te betalen en veroorzaakte in de 56ste minuut een strafschop die Chardi Landu beheerst inschoot.

De 1-0 achterstand en het doorvoeren van enkele wissels, waaronder Ridgeciano Haps, Ivenzo Comvalius en Mitchel Te Vrede die plaats maakten voor Gilberto Cronie (Inter Moengotapoe), Jaeme Naana (SV Leo Victor) en Miquel Darson (Inter Moengotapoe), heeft ervoor gezorgd dat de organisatie volledig wegviel en de ploeg zelf nauwelijks meer aan aanvallen toekwam.

In de 60ste minuut maakte Chardi Landy zijn tweede treffer en liep PEC Zwolle via Riley Reemnet en Dean Guezen uit naar een 4-0 voorsprong. In de 86ste minuut maakte ook Riley Reemnet zijn tweede treffer waarmee de wedstrijd werd geëindigd met een 5-0 overwinning voor PEC Zwolle.

De zware nederlaag legde ook meteen het huidige niveau van de zeer talentvolle lokale spelers bloot. Op de trainingen is er niks aan te merken op spelers als Cronie, Naana en Rigters. Sterker nog, zij kunnen het niveau vrij makkelijk aan en gooien zo geregeld de trukendoos open.

SV Robinhood speler, Jamilhio Rigters demonstreert geregeld het kruit in zijn linkerbeen waarmee hij op de trainingen de ene na de andere bal het doel in jaagt.

‘’Ik moet er alleen goed op werken, aldus Jamilhio Rigters in een gesprek met Orville Nielsen (Natioblogs).’’