top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Suriname begint de Nations League thuis tegen Jamaica''
April 7 , 2022
Na de officiële loting voor de Concacaf Nations League van 2022/23, is het speelschema van de groepsfase inmiddels bekendgemaakt. De tweede editie van de competitie begint tijdens het FIFA Match Window van juni 2022 met 68 groepsfasewedstrijden, gevolgd door 34 in maart 2023.


'Natio' Suriname krijgt de kans op het wegpoetsen van de valse start van het toernooi in de Gold Cup op 13 juni 2021 daar het de eerste wedstrijd om de Gold Cup is begonnen met een nederlaag (2-0) tegen Jamaica. Ook nu nemen beide landen het in de eerste wedstrijd van een CONCACAF toernooi het tegen elkaar op.

Alle wedstrijden kunnen worden gevolgd via de partnernetwerken van de Confederatie, waaronder CBS/Paramount + (USA-Eng), Univision/TUDN (USA-Spa), OneSoccer (CAN), Televisa (MEX), regionale partners in Midden-Amerika , en het Caribisch gebied, en de Concacaf Official App.


De CONCACAF Nations League-groepsfase wordt gevolgd door de Concacaf Nations League Finals in juni 2023. De halve finale-matchups tussen de vier League A-groepswinnaars worden bepaald op basis van de uitkomst van de groepsfase, waarbij het best gerangschikte team speelt het laagst gerangschikte team (op basis van het aantal punten, het doelsaldo en indien nodig het aantal gescoorde doelpunten in alle groepswedstrijden). De winnaars van de halve finales nemen het tegen elkaar op in het CONCACAF Nations League Finals om een ​​nieuwe kampioen te kronen. 2023 CONCACAF Gold Cup De CONCACAF Nations League dient als de kwalificatie voor de Gold Cup. Na de groepsfase zullen de groepswinnaars en runners-up van League A (acht teams) en de groepswinnaars van League B (vier teams) hun deelname aan de Gold Cup 2023 garanderen. Bovendien krijgen 12 andere teams de kans om zich te kwalificeren voor het toernooi via de Gold Cup Prelims.

684 weergaven0 opmerkingen
bottom of page