top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Vicepresident (60) stelt zichzelf op in CONCACAF League duel en deelt geld uit aan tegenstander

September 22 , 2021


De voetbalwereld zit vol opmerkelijke gebeurtenissen. Zo ook afgelopen nacht tijdens het eerste CONCACAF League duel tussen Inter Moengotapoe en het Hondurese Olimpia (0-6).De verbazing was groot, toen bleek dat Ronnie Brunswijk, vicepresident Suriname, eigenaar, voorzitter en (ex)- speler van de Surinaamse voetbalclub Inter Moengotapoe zichzelf in de basisopstelling had opgesteld en de aanvoerdersband om zijn eigen arm had geschoven voor het treffen met Olimpia uit Honduras in het Franklin Essed Stadion.

Het bleek niet om een publiciteitsstunt te gaan, want de vicepresident speelde de volledige eerste helft van het CONCACAF League duel uit en liet zich in de 55e minuut vervangen door Rievaldo Doorson die zes minuten voor het laatste fluitsignaal na een harde tackle het veld moest ruimen met een directe rode kaart.


Geld

Als klap op de vuurpijl strooide de vicepresident ook nog met geld in de kleedkamer van de tegenstander:
Het was overigens niet de eerste keer dat Brunswijk (Lees: de SVB) het Surinaamse voetbal te kijk heeft gezet. In 2011 presteerde de toen 50- jarige Brunswijk door als eigenaar mee te spelen in de Caribische competitie tegen het Guyanes Milerock daar hij het verschil niet kon maken in de wedstrijd daar hij zichzelf als spits had opgesteld.

Na een uur na aanhoudend boegeroep van de tribunes had hij er genoeg van en liet zich vervangen door zijn zoon Junglo Brunswijk. Maar ook deze kon het verschil niet maken en was het de eerste keer in de historie dat een Surinaamse club op eigen bodem verloor van een Guyanese tegenstander (0-2).

Pistool incident

In 2005 werd de oud- rebellenleider door de Surinaamse voetbalbond voor vijf jaar geschorst.

Dit omdat hij tijdens de wedstrijd van zijn club Inter Moengotapoe op 25 oktober tegen SCSV Boma Star met een pistool zou hebben gezwaaid. De voormalige rebellenleider mocht los van het niet mee mogen spelen, ook geen wedstrijden meer bijwonen.

Wegens gebrek aan bewijs werd de straf in juli 2006 teruggedraaid.
SVB

Het is nog wachten op een reactie van de SVB op het merkwaardige optreden van Brunswijk in het officiële CONCACAF League duel.


1.404 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page