top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Stopzetting FIFA gelden door SVB duwden Menzo naar de uitgang’’
September 12, 2022
Het stopzetten van de financiële middelen van de FIFA voor het Surinaamse voetbal maakten het voor Stanley Menzo makkelijker om op te stappen als bondscoach van Suriname door in te gaan op de lucratieve aanbieding uit China.De Surinaamse voetbalbond heeft tot oktober van dit jaar dispensatie van de FIFA gekregen met betrekking tot het financieel verslag dat de bond tot tweemaal toe door de Algemene leden (ALV) zag afgewezen worden, waardoor het financieel verslag niet bij de Wereldvoetbalbond kon worden ingediend.
Naar het schijnt moest de Surinaamse voetbalbond vanwege het ontbreken van de financiële middelen dan ook doorschakelen naar andere opties (Nederland) om gebruik te kunnen maken van de FIFA window van september voor het spelen van twee vriendschappelijke interlands, waarvan naast Nicaragua als eerste tegenstander, met PEC Zwolle ook de tweede tegenstander inmiddels via de officiële kanalen van de Surinaamse voetbalbond bekend is gemaakt.

De ontmoeting met Nicaragua zal op donderdag 22 september plaatsvinden in het Yanmar Stadion (Almere City) en de tweede wedstrijd tegen PEC Zwolle zal op maandag 26 september, zonder publiek gespeeld worden in het MAC3PARK (PEC Zwolle).
Aron Winter


De Surinaamse voetbalbond heeft inmiddels ook bekend gemaakt dat oud-Ajacied en –international Aron Winter tijdelijk de honneurs zal waarnemen als bondscoach van het Surinaamse voetbalelftal en al is begonnen met de voorbereidingen. De 84-voudige oud-international zal worden geassisteerd door Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk, waarvan laatstgenoemde tot voor kort actief was als speler van PEC Zwolle.

887 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page