top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Selectie Jamaica bekend na gigantisch pak slaag tegen Catalonië’’
Mei 28, 2022Ter voorbereiding op de CONCACAF Nations League die voor Jamaica op 4 juni in en tegen Suriname van start gaat, werd er door The Reggae Boyz in Girona (Spanje) geoefend tegen Catalonië.


Het Catalaanse voetbalelftal is een team dat Catalonië vertegenwoordigt bij internationale voetbalwedstrijden. Het wordt officieel niet erkend door de FIFA, waardoor het is uitgesloten van deelname aan het WK en het EK.


Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het Catalaanse team in drie jaar was, is de eindscore van 6-0 het bewijs van een goed geïmplementeerde speelwijze en een sterke band tussen de spelers.

Door het in hoog tempo over de grond rondspelen en met hoge pressing op de bal wanneer deze in bezit van Jamaica was, gingen de Catalanen met name in de eerste helft als een mes door de warme boter, waardoor de fysiek sterke Jamaicanen geen moment in hun spel kwamen.

Gerard Deulofeu (Udinese) was de man van de wedstrijd na een hattrick.

Inmiddels heeft Jamaica bondscoach Paul Hall 20 van de 23 spelers bekend gemaakt voor de komende CONCACAF Nations League wedstrijden tegen Suriname en Mexico:


Onder andere Spartak Moskou-spits Shamar Nicholson, Andre Blake (Philadelphia Union), Damion Lowe (Inter Miami FC), Ravel Morrison (Derby County) en sterspeler Leon Bailey (Aston Villa) maken deel uit van het keurkorps van The Reggae Boyz.

Maar ook zes van de spelers die deel uitmaakten van de selectie die een zware 6-0 nederlaag leed tegen Catalonië in het Montilivi stadion van Girona (Spanje), behielden hun plaatsen voor de Nations League wedstrijden.


Die spelers zijn Tyreek Magee (KAS Eupen), Jamoi Topey (Cavalier FC), Kaheem Parris (FC Koper), Junior Flemmings (Toulouse FC), Oquassa Chong (Esbjerg FB) en Kenroy Campbell (Cavalier FC).

633 weergaven0 opmerkingen
bottom of page