top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Sean Klaiber verkiest Suriname boven Oranje


Juni 13, 2021


Twee jaar geleden gaf Sean Klaiber (toen nog in dienst van FC Utrecht) aan dat hij voorlopig nog niet van plan was om te kiezen voor het nationale elftal van Suriname.


In maart van dit jaar (2021, red) stak hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken door kenbaar te maken Oranje in het hoofd te hebben, maar daarvoor zou hij natuurlijk eerst veel willen spelen bij zijn huidige club Ajax.


Maar onlangs zorgde Sean Klaiber zelf deze week middels een Instagram-post dat de geruchtenmolen in volle gang werd gezet.

Hier gaf hij een tipje van de sluier van het vermoedelijke ontvangen van het sportpaspoort waarmee Suriname als laatste land ter wereld een beroep kan doen op de diaspora bij het selecteren van spelers voor het nationaal voetbalelftal. (Nigel Hasselbaink was de eerste in Nederland geboren Surinamer die gebruik maakte van het sportpaspoort).


Inmiddels heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) de keuze van Klaiber voor Natio officieel bevestigt. De verwachting is dan ook dat hij zijn debuut voor Suriname tijdens de CONCACAF Gold Cup zal maken die op 10 juli van start zal gaan.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page