top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Ryan Koolwijk nieuwe assistent-trainer Natio Suriname’’
Mei 13 , 2022
Onlangs werd bekend dat ‘Natio’ Ryan Koolwijk de nieuwe assistent-trainer van Suriname zal zijn. Dit betekent dat Koolwijk naast Stanley Menzo zal staan in de dug-out bij ‘Natio’. Dit is een grote stap voor Koolwijk, die per direct zijn kicksen aan de wilgen hangt. Koolwijk was eerder actief als speler bij onder andere Excelsior, N.E.C, AS Trencin en PEC Zwolle.

‘’Ryan is iemand die heel goed over voetbal denkt en kan praten en het hele traject waar wij momenteel met ‘Natio’ inzitten, heeft hij vanaf het begin meegemaakt. Hij kent de jongens en hij kent de sfeer. Daarin zou hij mij en de rest van de technische staf ook kunnen ondersteunen. Dat moet je niet onderschatten. Het kan van onschatbare waarde zijn als je iemand in je staf hebt die de kleine dingen weet aan te voelen en mij daarin stuurt, aldus Menzo.’’
De aanstelling van Koolwijk is een goede zet van Stanley Menzo. Ryan Koolwijk is een ervaren speler die precies weet wat er in het team leeft en kan gaan leven. Hij heeft bovendien al bewezen dat hij in staat is om een bepaalde rust in de ploeg te brengen. Dit is precies wat het Surinaams elftal nodig heeft na een onrustige periode bij de Surinaamse Voetbalbond. Koolwijk zal zich in de komende maanden focussen op het helpen van Stanley Menzo om ‘Natio’ voor te bereiden op de CONCACAF Nations League, die voor Suriname op 4 juni, thuis tegen Jamaica van start zal gaan. Het is een spannende tijd voor de Surinaamse Voetbalbond en Koolwijk zal een belangrijke rol spelen in het behalen van succes.

305 weergaven0 opmerkingen
bottom of page