top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Qua voetbalvermogen zijn wij beter dan Jamaica’’
Juni 3, 2022


Onlangs gaf de met profvoetbal gestopte Ryan Koolwijk al aan dat de tijd rijp is voor een nieuw avontuur en sprak van een mooie kans om als trainer een nieuw pad te gaan bewandelen.


Nu Koolwijk bij ‘Natio’ Suriname zijn debuut heeft gemaakt als assistent bondscoach, gaf hij onder meer aan dat het wel even wennen was.‘’Normaliter doe je mee aan de warming-up en nu coach je spelers waarmee je hebt gespeeld. We hebben er ook geintjes over gemaakt. Elke training is een beetje verschillend. Vandaag had ik de rol om met de middenvelders bezig te zijn en ik ben altijd middenvelder geweest, aldus Koolwijk.’’Koolwijk houdt zich onder meer bezig met het scouten van potentiële internationals. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat hij enige invloed heeft gehad op de nieuwste aanwinst uit de diaspora, Kenneth Paal, waarmee hij in zijn laatste seizoen als veldspeler nog heeft samengespeeld bij het inmiddels naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde PEC Zwolle.


Kenneth Paal

Bij aanvang van de eerste training van Suriname schitterde de kersverse Natio-aanwinst door afwezigheid. De kans is groot dat Paal vanwege transferperikelen ook voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Jamaica niet van de partij zal zijn.

Naast de afwezigheid van Paal was het al bekend dat ook de geblesseerde Sheraldo Becker en Tjaronn Chery vanwege privéredenen afwezig zullen zijn.
‘’Een grote aderlating. Zij doen het fantastisch bij hun club en het lijkt me logisch dat wij hen erg gaan missen.” De oefenmeester behoudt echter het vertrouwen in de beschikbare groep. “Ik denk dat de selectie breed genoeg is en dat wij voldoende kwaliteit hebben. Wij moeten het doen met de jongens die er wel zijn, aldus Koolwijk.’’Jamaica

Ondanks dat Jamaica al langer met de voorbereidingen op de CONCACAF Nations League bezig is, ziet Ryan Koolwijk toch kansen voor Suriname. Koolwijk ziet dat de Jamaicanen vooral fysiek sterk zijn en over veel snelheid en diepgang in hun voorhoede beschikken.
“Ik denk dat wij daar zeker voor moeten uitkijken. Qua voetbalvermogen is Natio beter dan Jamaica, dat moeten wij gebruiken en vervolgens durven te voetballen tussen de linies. We moeten proberen vrij te komen van de Jamaicaanse verdedigers en middenvelders en van daar uit achter de laatste lijn zien te komen. Ik denk dat daar onze kansen liggen. Zij hebben grote verdedigers, maar ik denk dat wij voorin vooral snel en wendbaar zijn.”467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page