top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'PEC Zwolle verrast met terugkeer Kenneth Vermeer in Eredivisie'

Juni 23, 2023
Kenneth Vermeer keert keert bij PEC Zwolle terug in de Eredivisie. De 37-jarige doelman tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar en gaat bij PEC Zwolle de concurrentie aan met Jasper Schendelaar en Mike Hauptmeijer.
Suriname

Vermeer kwam onlangs nog in het nieuws nadat hij zich beschikbaar heeft gesteld voor het nationale voetbalelftal van Suriname. Hij werd ook opgenomen in de voorselectie van Suriname, voor het kwalificatieduel tegen Puerto Rico om de Gold Cup van 2023, maar werd niet opgenomen in de eindselectie van het belangrijkste voetbaltoernooi van Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben. Echter zit de vijfvoudig Oranje-international nog in de wachtkamer. Dit omdat Natio nog geen toestemming van de FIFA heeft gekregen om Vermeer op te mogen stellen.

De FIFA heeft wel wat regels versoepeld omtrent het wisselen van land, waardoor er na het spelen van 3 interlands (oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden, maar geen eindtoernooien) nog steeds van land mag worden gewisseld. Wel moet er 3 jaar tussen de laatste interland voor land A zitten en de 1e interland voor land B zitten.

Naam: Kenneth Harold Vermeer

Geboortedatum: 10 januari 1986

Geboorteplaats: Amsterdam,Nederland

Leeftijd: 37 jaar

Lengte: 1,82 m

Positie: keeper

Voet: rechts
Sterke punten:

Uitstekende lijnkeeper, goede reflex, zeer goed in 1 op 1 situaties.Korte geschiedenis

Vermeer begon als veldspeler en werd relatief laat keeper. Hij begon bij SC Neerlandia/SLTO en stapte toen over naar Ajax waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Vanaf het beloftenelftal trainde hij regelmatig mee met de hoofdmacht.

Zijn debuut maakte hij in het seizoen 2007/2008 in de UEFA-cup wedstrijd tegen IK Start. In het seizoen 2007/2008 werd hij uitgeleend aan Willem II. Hij werd daarna teruggehaald naar Ajax. Tot september 2013 was hij de eerste keeper van Ajax, maar verloor zijn basisplaats uiteindelijk aan Jasper Cillessen.


Omdat Vermeer tweede keeper zou blijven, mocht hij uitkijken naar een andere club. Groot was de verbijstering bij Ajax toen die club Feyenoord bleek te zijn. Vermeer bleef uiteindelijk tot begin 2018 bij Feyenoord.


Na de winterstop van 2018 werd Kenneth verhuurd aan Club Brugge, met optie tot koop.

Vermeer werd eerste keeper bij Brugge, maar na de zoveelste blessure in zijn carrière wilde Brugge niet met hem verder en keerde hij terug naar Feyenoord.
Terug bij Feyenoord moest hij concurreren met Brad Jones, Justin Bijlow en de huidige eerste doelman van Natio, Warner Hahn. Jones vertrok al snel, maar Vermeer raakte weer geblesseerd. In de eerste wedstrijd na de winterstop in januari 2019 raakte Bijlow geblesseerd, waardoor Vermeer zijn rentree kon maken.


Op 15 januari 2020 tekende Vermeer een tweejarig contract bij Los Angeles FC. Zijn debuut voor deze club kwam in de achtste finale van de CONCACAF Champions League. Uiteindelijk verloor Los Angeles in de finale van dit toernooi van het Mexicaanse Tigres UANL. Toen bleek dat Vermeer geen eerste keus meer was, liet hij zijn contract ontbinden. Een maand later tekende hij tot 2022 voor FC Cincinnati, waar Jaap Stam de hoofdtrainer was.

Op 16 mei 2023 maakte FC Cincinnati bekend dat ze het contract van Vermeer hebben afgekocht en hij niet langer onderdeel van de selectie uitmaakte.De oud-Ajax en Feyenoord doelman kan op zaterdag 8 juli in Rotterdam met PEC Zwolle debuteren in het vriendschappelijke duel tegen Feyenoord.
"Het voelt goed om terug te keren in Nederland in een voor mij bekende competitie bij een nieuwe club", vertelt hij. "Ik ken PEC Zwolle als een club die staat voor verzorgd en aanvallend voetbal, aldus Vermeer."
Videobeelden van Kenneth Vermeer:
Vergeet niet te abonneren 🔔


bottom of page