top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Officieel: Aron Winter (56) bondscoach van Suriname''

Maart 22, 2023Bevestigd: Aron Winter is per 22 maart 2023 de bondscoach van het nationale voetbalelftal van Suriname. De 56-jarige trainer had al enige tijd een akkoord bereikt met de Surinaamse voetbalbond over een verbintenis als coach van Natio, maar moest alleen nog zijn handtekening zetten onder het contract. De duur van de definitieve verbintenis is nog niet bekend, maar een van de doelstellingen van Winter met Suriname is het behalen van het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.


Suriname speelt op 23 maart in het Franklin Essed Stadion in Suriname de returnwedstrijd in de CONCACAF Nations League tegen Mexico. De eerste ontmoeting vond plaats in het Estadio Nuevo Corona, Torreón (Mexico). De Mexicanen zegevierden met 3-0.

Suriname staat laatste in de groep met slechts 1 punt, die gehaald werd in de thuiswedstrijd tegen Jamaica.

Interim-bondscoach

De aanstelling van Winter komt niet helemaal onverwacht. De kersverse bondscoach fungeerde vanaf september vorig jaar als interim-bondscoach van het Surinaams elftal. Winter volgde daarmee Stanley Menzo op, die zeven maanden aan het roer stond bij Suriname, maar daarna vrij onverwachts naar China vertrok om aan de slag te gaan bij Beijing Guoan.Als hoofdtrainer had Winter eerder Jong Ajax en het Canadese Toronto FC onder zijn hoede. Met Toronto FC veroverde Winter in 2011 het Canadese kampioenschap door in de finale af te rekenen met Vancouver Whitecaps. Enkele sterke prestaties tegen het einde van het seizoen hielpen hen ook bij de kwalificatie voor de halve finale van de CONCACAF Champions League 2011–12.Tussen 2019 en 2021 was hij assistent van bondscoach John van 't Schip bij Griekenland. Daarvoor werkte hij als assistent bij Ajax onder Erik ten Hag.
Winter kwam in zijn spelersloopbaan uit voor Ajax, Lazio, Internazionale en Sparta Rotterdam. Hij speelde 84 wedstrijden voor het Nederlands elftal en maakte ook onderdeel uit van de selectie van Oranje dat in 1988 Europees kampioen werd.

503 weergaven0 opmerkingen
bottom of page