top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Nunnely één van de mogelijke verrassingen voor de selectie van Suriname'
Mei 10, 2023


Er is een gigantische pot van spelers die voor het nationale elftal van Suriname uit kunnen komen, maar welke (huidige) speler zal uiteindelijk deel uitmaken van het elftal waarmee Natio zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK zal kwalificeren?

Maar voordat het zover is zal uiterlijk 16 mei 2023 bekend moeten worden gemaakt welke spelers mogen hopen op een plekje binnen de selectie van 23 spelers die via de Prelims zal gaan strijden om kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup af te kunnen dwingen.


In de tussentijd hebben wij na een gedegen analyse een lijst van potentiële nieuwe versterkingen samengesteld die zouden kunnen debuteren in deze selectie. In aanloop daarvan zullen wij geregeld een korte analyse van één of meerdere spelers van dat lijstje delen op onze Social media-kanalen en in onze komende uitzendingen bespreekbaar maken.Dit keer hebben wij het oog laten vallen op de in Almere (Nederland) geboren Surinaams afkomstige watervlugge vleugelaanvaller, Ché Nunnely.

Naam: Ché Nunnely

Geboortedatum: 4 februari 1999

Geboorteplaats: Almere, Nederland

Leeftijd: 24 jaar

Lengte: 1,70 m

Positie: Aanvaller - Rechts (Links)

Voet: rechts (links)Korte geschiedenis Ché begon in 2009 in de jeugd van Almere en ging daarna over naar FC Utrecht. In 2012 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij diverse jeugdelftallen doorliep. In seizoen 2017-2018 werd hij met Ajax kampioen van de Eerste Divisie.
Oranje Nunnely speelde ook voor de U-17 en de U-19 van Oranje. Met dit team bereikte hij in beide leeftijdsklasse de halve finale. Op het EK –17 van 2016 met Nederland –19 tot de halve finale op het EK –19 van 2017.In 2019 maakte Ché de overstap naar Willem II. Met Willem II speelde hij zelfs UEFA kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Willem II degradeerde echter in 2022.

Aan het einde van dit seizoen liep Ché een zware blessure op tijdens de training. Toevallig had hij besloten het contract bij Willem II niet te verlengen. Hierdoor kwam hij zonder club te zitten.

In januari 2023 tekende hij voor Heerenveen voor één seizoen, met nog een optie voor twee jaar extra.Sterke punten

Intelligentie, snelheid, balvaardigheid en een goed loopvermogen. Ché lijkt sinds zijn komst bij Heerenveen herboren en is op rechts een plaag voor elke verdediging.

Technisch manager Ferry de Haan (Heerenveen) over Ché:Hij is snel, heeft diepte en kan zowel rechts als links voorin uit de voeten”.

Videobeelden van Nunnely:
Interview bij terugkomst na blessure:Vergeet niet te abonneren 🔔


952 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page