top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Nieuwe interim-bondscoach voor Suriname: ''Aron Winter neemt het stokje over van Menzo''
September 6, 2022


Voormalig Oranje-international Aron Winter heeft onlangs een akkoord bereikt met de Surinaamse Voetbalbond als nieuwe interim-bondscoach van de nationale voetbalselectie van Suriname.Winter volgt Stanley Menzo op, die op 1 september is opgestapt en vertrok naar China.

Winter speelde negen seizoenen voor Ajax, waarmee hij onder meer de UEFA CUP en de European CUP Winners’CUP won. Hij speelde vierentachtig interlands en maakte ook deel uit van de Nederlandse selectie dat in 1988 Europees Kampioen werd.
In 2006 begon Winter zijn trainerscarrière bij de beloftes van Ajax, waar hij in 2009 vertrok om vervolgens in 2010 deel uit te maken van de ledenraad van Ajax.

Dit kwam tot stand na een oproep van Johan Cruijff om meer oud-voetballers in de ledenraad te krijgen.


Winter tekende op 6 januari 2011 een contract bij het Canadese Toronto dat uitkwam in de MLS. Na een reeks teleurstellende resultaten stapte Winter op 7 juni 2012 op als trainer van Toronto, waar hij in zowel 2011 als 2012 de Canadese landstitel won.

In augustus 2016 volgde Winter Patrick Kluivert op als trainer van Ajax O19, waarmee hij datzelfde seizoen kampioen werd.

In juli 2017 werd Winter assistent-trainer bij Ajax onder Erik ten Hag. Hiermee haalde hij in 2019 de halve finale van de UEFA Champions League.Eind juli 2019 werd Winter aangesteld als assistent-bondscoach bij Griekenland, onder zijn oud-ploeggenoot van Ajax bondscoach John van ’t Schip. Eind 2021 liep hun contract af.


Winter zal als interim-bondscoach voor het eerst plaats nemen op de bank tijdens de komende oefenwedstrijden die later deze maand gespeeld worden in Nederland, daar Nicaragua, (139 FIFA ranking) de eerste tegenstander zal zijn. Winter zal worden geassisteerd door Roberto Gödeken en Ryan Koolwijk.

291 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page