top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Niemand pakt onze vlag van ons af!
Juli 14 , 2021


Ondanks de valse start van Suriname tegen Jamaica (0-2) is het geloof in eigen kracht en kunnen er absoluut niet minder op geworden..


Het meest recente pakkende en zeer motiverende matchday video van het mediabedrijf Waves Films & Stories schept voor de oplettende kijker tegelijkertijd ook een realistisch beeld van waar de ploeg momenteel staat en de vele nieuwe mogelijkheden die er zullen ontstaan.


'Dit biedt zeer goede perspectieven voor de toekomst'.

Natio

De meningen zijn verdeeld over of en hoe het nationale voetbalelftal van Suriname zich zal herpakken na de nederlaag tegen de Reggae Boyz.

Een paar weken voor de eerste wedstrijd op de Gold Cup temperde bondscoach Dean Gorré nog de verwachtingen nadat hij al eerder had aangegeven tijdens de WK Kwalificatiewedstrijden voor het WK Qatar de jongens wellicht aan te veel druk te hebben blootgesteld.


‘’De realiteit is dat Costa Rica en Jamaica door zullen gaan.. Wij moeten zorgen dat wij tegen één van die twee een resultaat boeken’’


Costa Rica

De 25-koppige selectie van Costa Rica voor de Gold Cup kent met aanvoerder Keylor Navas (PSG) de meest opvallende afwezige. Verder is voormalig FC Twente speler Bryan Ruiz één van de meest bekende spelers. Ook (ex-) AZ- keeper Estaban Alvarado behoord tot het keurkorps.In tegenstelling tot Suriname is Costa Rica de zestiende editie van de Gold Cup goed van start gegaan. De wedstrijd tegen het als laatste gekwalificeerde Guadeloupe werd met 3-1 gewonnen.


Costa Rica behaalde in juni 2015 met de veertiende plaats de hoogste positie op de FIFA-wereldranglijst en reikte op de vorige editie van de Gold Cup in 2019 nog tot de kwartfinales van het toernooi daar het na een 1-1 gelijkspel tegen Mexico (dat het toernooi later zou winnen), na strafschoppen werd uitgeschakeld (5-4).


Suriname – Costa Rica

Suriname speelt op zaterdag 17 juli 2021 om 2:30 uur (Midden-Europese tijd) tegen Costa Rica in hetzelfde stadion waar het tegen Jamaica ondanks een zeer sterke tweede helft ten onder ging.
540 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page