top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Nederland en de twee bananenrepublieken'


Mei 23 , 2021


Voor de één ‘heerlijke vermakelijke televisie met een vleugje satire.’ En voor de ander aanstotelijk of kwetsend.


Je zou kunnen denken aan Kuifje In Congo (in 1954 gewijzigd naar Kuifje In Afrika) , of Sjors & Sjimmie In De Rimboe. Maar je zou het programma Veronica Inside ook gewoon met een korreltje zout kunnen nemen.


Het staat bekend om de satire en kleedkamerhumor. Maar het programma balanceert telkens op het randje van een nieuwe rel. Zo ook tijdens de uitzending waar er werd gevraagd of Suriname en Curaçao zich zouden kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar..


‘Die twee bananenrepublieken van ons die een hartstikke leuk elftal hebben’ Ik vind het echt hartstikke leuk, aldus Johan Derksen. De kans is dan ook klein dat het Zuid Amerikaanse en Caribische (ei)land van de mening van Johan Derksen wakker zullen liggen aangezien zij zich op dit moment zo goed mogelijk proberen te focussen op het positief afsluiten van de kwalificatiecampagne.

Gezien de huidige FIFA-ranking van Suriname (136) is de verwachting dan ook dat Natio door de zogenaamde kenners voorlopig nog niet serieus zal worden genomen, wel is de ploeg in de afgelopen zes maanden vijf plekken gestegen, daar het sinds de komst van de Diaspora-spelers ernaar uitziet dat de ploeg de wind mee heeft.

99 weergaven0 opmerkingen
bottom of page