top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Natuurlijk kies ik voor Oranje, maar Curaçao en Suriname zijn ook een deeltje van mij''
Juli 23 , 2021

Op dit moment zijn er ruim 200 spelers die in aanmerking komen voor het nationale voetbalelftal van Suriname. Van grote namen tot jeugdspelers zou je eindeloos kunnen fantaseren over welk elftal je zou kunnen opstellen als alle voetballers van Surinaamse komaf de keuze voor Natio zouden maken.

Bij de gedachte aan grote namen denken we meteen aan spelers als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Quincy Promes. Maar Dean Gorré verwacht niet dat spelers van die categorie op dit moment zullen kiezen voor Natio, maar een niveau daaronder zitten namen die wel in aanmerking zouden kunnen komen voor een selectie.

'We zouden contact moeten maken en peilen of ze interesse hebben’.Het land Suriname staat in elk geval achter ‘Natio’, meer dan ooit. ,,Het is echt gigantisch”, vertelt Gorré. ,,Het is ten opzichte van een paar jaar geleden echt een verschil van dag en nacht’’.

Suriname snakt naar (sportief) succes. Het gaat helemaal niet lekker met Covid in het land en dit is iets waar echt naar wordt uitgekeken, door Surinamers overal ter wereld. Zij kunnen nu, voor het eerst, kijken naar een elftal vol met profs.Justin Kluivert

Aan ambitie ontbrak het hem niet toen Justin Kluivert in 2018 zijn persoonlijke doelstellingen kenbaar maakte.

‘’Ik wil een speler worden die voor 160 miljoen naar Barça, Real of één van die andere topclubs gaat’’


In datzelfde jaar kwam Justin voor een wedstrijd van Ajax met opvallende voetbalschoenen het veld oplopen. Hij had namelijk vlaggetjes van Curaçao, Suriname en Nederland op de schoenen laten stikken.

"Mijn vader is half Antilliaans, half Surinaams en mijn moeder Nederlands, maar ik zit nu voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands elftal, ik wil dan ook niet voor andere landen uitkomen’’.


Oranje

Uiteindelijk debuteerde Kluivert op 26 maart 2018 in het Nederlands elftal, tijdens een met 0-3 gewonnen oefenduel tegen Portugal en op 6 september van dat jaar mocht eveneens kort invallen in de oefeninterland tegen Peru die met 2-1 werd gewonnen. Na deze invalbeurten speelde Kluivert alleen nog voor jong Oranje.‘’Oranje wordt The New Wave genoemd en de laatste tijd peddel ik erachteraan. Het is mijn doel recht op de surfplank te staan, mee met die golf.’’24 mei 2017

Het opvallende moment na de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United daar succes coach Mourinho, the Special One naar de zeventienjarige Justin Kluivert liep en een heel gesprek met hem had. Het gerucht ging dat Mourinho hem influisterde dat hij zeer welkom was om United te versterken over een jaar.Maar uiteindelijk verruilde Justin Ajax in juli 2018 voor AS Roma dat een bedrag van €17.250.000,- voor hem betaalde. Kluivert zou er nooit de onbetwiste basisspeler worden en werd in oktober 2020 nog voor een seizoen verhuurd aan RB Leipzig. De Duitse club bedong een koopoptie maar heeft die niet gelicht.

Hoe anders ziet de wereld er uit nu ook Mourinho het bij AS Roma niet in Kluivert ziet zitten. Dus wordt hij vanaf juli 2021 verhuurd aan OGC Nice, waarbij een optie tot koop werd bedongen.

Nice kan hem na dit seizoen voor tien miljoen euro losweken.

Bij de Ligue 1-club komt Kluivert samen te spelen met de eveneens Surinaams afkomstige Calvin Stengs die inmiddels zeven Oranje interlands (waarvan twee vriendschappelijk) heeft gespeeld dus zou deze geen gebruik meer kunnen maken van de versoepelde FIFA-regels daar spelers die tot hun 21ste drie officiële interlands voor een land hebben gespeeld alsnog mogen switchen.
1.543 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page