top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Natio doelman Warner Hahn keert terug in de Eredivisie’’

Bijgewerkt op: 6 aug. 2021Augustus 4 , 2021Na een minder succesvol buitenlands avontuur bij het Belgische RSC Anderlecht is Warner Hahn (29) officieel de nieuwe doelman van Go Ahead Eagles. De sluitpost kwam in de eredivisie eerder uit voor FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle, Excelsior en Heerenveen.Het laatste officiële duel van Hahn in clubverband dateert van januari 2020, toen hij nog onder de lat stond bij SC Heerenveen. Maar 'genoot' na verloop van het afgelopen seizoen de transfervrije status nadat zijn contract bij RSC Anderlecht niet werd verlengd.

De sluitpost zou er nooit een vaste waarde worden en speelde geen minuut in de hoofdmacht van de Belgische topclub daar trainer Vincent Kompany de 20- jarige Bart Verbruggen wel de kans heeft gegeven die hij met beide handen aangreep en het seizoen als eerste keeper afmaakte.

Voor Suriname was Hahn in de WK-Kwalificatie wedstrijden en op de Gold Cup wel een vaste waarde tussen de palen.


"Het is een bewezen feit dat middels eindtoernooien voetballers een transfer hebben afgedwongen en dat is ook mijn doel. Soms moet je een ingecalculeerd risico nemen om je doelen te bereiken."De keuze van Hahn kan als verrassend worden gezien aangezien de doelman nog recentelijk de voorkeur uitsprak om zijn carrière voort te zetten in het buitenland."Het is in het buitenland zo goed bevallen, daarom ben ik niet ingegaan op aanbiedingen uit de Eredivisie’’.


Na een goed gesprek met de trainer (Kees van Wonderen, red.) en technisch manager (Paul Bosvelt, red.) die hij beiden nog kent van zijn Feyenoord- periode, raakte Hahn overtuigt van de plannen van de promovendus.

''Go Ahead heeft een geweldige aanhang, een mooi stadion en een goed veld''.Met de stap naar Kowet kiest Hahn voor de vertrouwelijke route daar hij bij clubs waar de druk een stuk lager ligt altijd wist te excelleren en onder belangstelling kwam te staan van een club uit de top-3.

De Rotterdammer gold jarenlang als groot talent binnen de opleiding van Feyenoord daar hij via de jeugdopleiding van Ajax bij FC Dordrecht terecht kwam en een goede indruk maakte. Dat succes werd beloond met een contract bij Feyenoord, maar nodige blessureleed hield hem een jaar aan de kant en door het aantrekken van Kenneth Vermeer raakte de keeper uit beeld.''Ik wil weer spelen, weer genieten van het spelletje''
985 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page