top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Martinique treft Puerto Rico na pijnlijke uitschakeling Suriname'
Juni 20, 2023Martinique is een ​​stap dichter bij de groepsfase van de Gold Cup na een zwaar bevochten 3-1 overwinning op Saint Lucia op vrijdagavond in de eerste ronde van de Gold Cup Prelims 2023. Saint Lucia begon agressief aan het duel en was in de eerste zes minuten meteen dreigend. De toon was meteen gezet: dit zou geen League A-team zijn dat gemakkelijk een League C-team zou overweldigen.
Martinique haalde in de 18e minuut de trekker over en scoorde via Karl Fabien die de bal net binnen het strafschopgebied ontving en kalm langs de doelman van Saint Lucia de bal wist af te ronden. Saint Lucia gaf zich niet makkelijk gewonnen en maakte via Reeco Hackett-Fairchild in de 40e minuut de gelijkmaker.
Na een doelpunt in de 74e minuut van Labeau kwam Martinique op een 2-1 voorsprong. Ondanks enkele pogingen van Saint Lucia om gelijk te maken, bezorgde Patrick Burner met een derde doelpunt in de 85e minuut Martinique de overwinning.Bijnaam: Les Matinino

FIFA-ranglijst: Omdat het een departement van Frankrijk is, is het niet aangesloten bij de FIFA.


Onderlinge resultaten vs SURINAME (Winst, Gelijkspel, Verlies): 7 overwinningen, 6 gelijke spelen, 3 verliespartijen

Competities waar diverse selectie spelers voor uitkomen: dertien spelers spelen in de nationale competitie van Martinique, één in België, één in Tsjechië, één in Zweden en één in Zwitserland.

Laatste basiself gemiddelde leeftijd: 26,3

Resultaat laatste wedstrijd: 3-1 winst

Tegenstander: Saint Lucia

Formatie: 4-2-3-1

Prelim Final

De wedstrijd van Martinique tegen Puerto Rico in het kader van de finale van de CONCACAF Goldcup Prelims zal vanavond omstreeks 20:00 (Surinaamse Tijd) en 01:00 uur (Midden Europese Tijd) plaatsvinden in het DRV PNK Stadium, Miami (Verenigde Staten).De winnaar van het duel voegt zich toe in Groep C naast Costa Rica, El Salvador en Panama.Meest waardevolle speler: Mickaël Biron Club: R.W.D. Molenbeek (België) Waarde: € 800.000 Positie: centrumspits
Videobeelden van Mickael Christophe Biron:
Vergeet niet te abonneren 🔔


bottom of page