top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Ik ben vaak benaderd door Suriname maar dat is wellicht iets voor later’’

Januari 6, 2023


De ster van Parma speler Oosterwolde is snel rijzende. Hij is met zijn 21 jaar nog jong en ook pas sinds de zomer in dienst van Parma Calcio 1913. Italiaanse media meldden onlangs al van belangstelling van meerdere Serie A-clubs, het Engelse Southampton en het Duitse Augsburg.


Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het Turkse Fenerbahçe een poging wagen om Jayden Oosterwolde los te weken bij Parma. De 21-jarige linkervleugelverdediger, die vorig jaar de overstap maakte van FC Twente, heeft een eerste aanbod in beraad. Oosterwolde wordt door Fenerbahçe gezien als belangrijk target aan de linkerkant. Zijn contract bij Parma loopt nog tot de zomer van 2026, waardoor de Turkse topclub met een behoorlijke transfersom over de brug moet komen.

“Er is veel interesse, laten we het daarbij houden", aldus de linksback. "Ik ga kijken wat de komende transferperiode gaat brengen. Voor nu focus ik me nog op Parma, maar als de juiste club komt gaan we daar zeker naar kijken."
Parma Calcio 1913 is een Italiaanse voetbalclub. Parma FC werd in 2004 opgericht als opvolger van Parma AC uit 1913 na het Parmalat-schandaal. In 2015 werd Parma FC failliet verklaard en maakte een doorstart onder de huidige naam. Sinds 2021 speelt de club in de Serie B, de tweede klasse van Italië. Momenteel bevindt Parma zich op een zesde plek in de Serie B. Jaarlijks promoveren 3 clubs naar de Serie A, waarvan 2 rechtstreeks en een na play-offs tussen nummers 3 tot en met 6.Vorig jaar werd Oosterwolde door de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal, Twente verhuurd aan Parma dat tevens een optie tot koop bedong, die een halfjaar later verplicht werd gelicht.

Door een dubbele nationaliteit heeft Oosterwolde de mogelijkheid om voor zowel het Nederlands elftal als Natio Suriname uit te komen. Die keuze heeft Oosterwolde inmiddels al gemaakt.
"Ik voel me gewoon een Nederlander, dus een eindtoernooi spelen met Oranje blijft een droom. Ik ben vaak benaderd door Suriname en Indonesië, maar dat is wellicht iets voor later. Waar ik over vijf jaar sta? Dan wil ik in de Premier League en het Nederlands elftal spelen, aldus Oosterwolde.’’
Echter moet de linkervleugelverdediger voorlopig de inmiddels naar Bayern München getransfereerde Daley Blind, Tyrell Malacia (Man.Utd) , Owen Wijndal (Ajax) en Mitchell Bakker (Bayer Leverkusen) voor zich dulden. Ook de voor Ajax uitkomende Devyne Rensch kan er goed uit de voeten. En de geschiedenis wijst nou eenmaal dat de stap naar Oranje vanuit een top 3 club snel is gemaakt. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk, die overigens ook niet voor een top 3 club uit de Eredivisie uitkwam, debuteerde dan ook pas op zijn 26ste in Oranje.Inmiddels heeft de 21 jarige voor Vitesse uitkomende Million Manhoef in een interview met ESPN ook aangegeven een interlandcarrière bij het Nederlands elftal boven Suriname te verkiezen. De multifunctionele speler komt bij voorkeur ook als linkervleugelverdediger uit. Waardoor ook hij in principe achter aan het rijtje aan zal moeten sluiten of zich bij een top 3 club uit de Eredivisie in de kijker zal moeten spelen.

Voorlopig blijft het voer voor discussie waarom spelers die (nog) niet in beeld zijn bij Oranje, toch nog de keuze voor Nederland boven Suriname maken. In onze komende podcast zullen wij dieper ingaan op deze stelling.890 weergaven0 opmerkingen
bottom of page