top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Dean Gorré

Mei 16, 2021


Laatste update, Juni 8, 2021


Het is niet de vraag in welke formatie, maar met welke namen bondscoach Dean Gorré van het nationale elftal van Suriname zal starten in het Toyota Park Stadium, Illinois voor de WK Kwalificatiewedstrijd tegen Canada.


Naast de later aangesloten Diaspora spelers: Mitchell Te Vrede, en Ridgeciano Haps, heeft bondscoach Dean Gorré nu ook de beschikking tot Ryan Koolwijk (Almere City), Mitchell Donald (Büyükşehir Belediye Erzurumspor) Sheraldo Becker (1. FC Union Berlin).


Warner Hahn heeft op doel met zijn rust en ervaring bewezen een zekerheid te zijn.

Evenals Shaquille Pinas dat met zijn scorend vermogen is. Al is het nog de vraag welke positie de bondscoach voor de belangrijke confrontatie met de Canadezen voor Pinas in gedachte heeft. Ondanks dat hij het als linker centrale verdediger tegen Bermuda zeer verdienstelijk heeft gedaan, zou Pinas ook op de LB kunnen worden geposteerd, al heeft hij met Ridgeciano Haps een concurrent op die positie die het kaas niet makkelijk van het brood zal laten eten.


Het centrale duo Donk-Abena oogde tijdens de wedstrijden tegen de Kaaimaneilanden en Aruba zeer stabiel, sterk, en maakte aan de bal de juiste keuzes. Dit duo is kort samengevat: 'Onaantastbaar.'

Met oog voor het Canadese gevaar van de linkerkant is het vooral een interessante kwestie of Gorré zich met Kelvin Leerdam (RB) zal aanpassen aan de onvermoeibare mee opkomende Davies, of zal kiezen voor de aanvallende intenties van Damil Dankerlui. Op het middenveld lijken Diego Biseswar en Tjaronn Tjerry zeker te zijn van hun plek. Mits de bondscoach voor een driemans-middenveld kiest, dan is het aannemelijk dat Ryan Koolwijk zal starten of dat de multifunctionele Kelvin Leerdam zal doorschuiven naar het middenveld.


Gezien het belang van de wedstrijd spreken voor de spitspositie de statistieken bij zijn club (Al-Fate SC, Saoedi-Arabië) in het voordeel van Mitchell Te Vrede, maar deze oogde nog onwennig bij zijn debuut tegen Bermuda. De bondscoach zou hem dan ook kunnen toepassen op het moment dat het voetballend stroef verloopt en de tactiek moet worden aangepast door bijvoorbeeld het hanteren van de lange bal. De verwachting is dan ook dat Nigel Hasselbaink zal starten en op links en rechts aanvallend zal worden geflankeerd door de eveneens makkelijk scorende Sheraldo Becker en Florian Jozefzoon. Daarmee kiest Gorré dan ook meteen voor twee buitenspelers die een man kunnen passeren en daarmee hun medespelers in scoringspositie kunnen zetten.

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page