top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Hilterman met Almere City een stap dichterbij historische promotie'Juni 3, 2023Met onder meer Jeredy Hilterman in de basis begon Almere City ijzersterk aan het thuisduel in het kader van de Play-Offs Keuken Kampioen Divisie. De winnende ploeg zou uiteindelijk doorgaan naar de finale voor promotie naar de Eredivisie.


De thuisspelende ploeg begon zeer energiek aan het duel waardoor er even sprake leek te zijn van een 'walk-over'. De verdedigers van VVV hadden hun handen vol aan de loopacties van Jeredy Hilterman, waarmee hij voor de nodige ruimte voor zijn medespelers zorgde. Dit resulteerde in een dot van kansen, ook voor de hardwerkende spits zelf, echter was deze niet scherp genoeg in de afronding.


Voorafgaand de openingstreffer van de thuisspelende ploeg, trok de Surinaamse international het gat, waardoor de afvallende bal zo voor het inschieten lag. In de 74e minuut werd er bij een gelijke stand een speler met eveneens Surinaamse roots in het veld gebracht, namelijk Rajiv van la Parra.

In minuut 86 kreeg Jeredy Hilterman nog een grote kans, maar zijn inzet stuitte op de benen van VVV-doelman Ennio van der Gouw (zoon van Raimond van der Gouw).Na een 1-1 gelijkspel in Venlo, wees het scorebord in het Yanmar Stadion na 120 minuten spelen dezelfde stand (1-1). In dezelfde minuut verliet Jeredy Hilterman het veld na een ogenschijnlijke blessure, waardoor een eventuele finale en de interland van Suriname vs Puerto Rico in het kader van de Prelims van de Concacaf Goldcup in gevaar leek te komen, maar achteraf bleek het om een ijsbeentje te gaan.

Uiteindelijk kwamen er strafschoppen aan te pas om uit te maken wie er door zou gaan naar de finale van de Play-Offs.

Almere City begon met een valse start aan de penalty reeks door een gemiste strafschop van Rajiv van la Parra. Uiteindelijk schoot de thuisploeg wel 2 van de 4 strafschoppen raak, maar met 3 gestopte penalty's van VVV, dat er ook nog één hoog over schoot, vertolkte Almere City-doelman Nordin Bakker de rol van ware penalty-killer, waardoor de Almeerders zichzelf verzekerden van een plek in de finale van de Play-Offs Keuken Kampioen Divisie.
Vergeet niet te abonneren 🔔

300 weergaven0 opmerkingen
bottom of page