top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Het SVB bestuur staat met de rug tegen de muur’’

April 16, 2022Na een eerdere clash met Dean Gorré en de Natio heren selectie is het nu tot een clash gekomen tussen de Natio dames selectie en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond waarbij de gehele damesselectie heeft aangegeven niet meer onder de huidige voorwaarden van het SVB bestuur voor de nationale voetbal selectie van Suriname uit te willen komen.In de media was het al snel duidelijk dat het om vijf diaspora spelers van de Natio dames selectie ging die in Puerto Rico werden achtergelaten, maar nadat de Tevreden Group onder meer het verblijf en de terugreis naar Paramaribo had veiliggesteld, kwam eenmaal terug in Suriname de hele selectie bij elkaar om een krachtig statement naar het SVB-bestuur te maken.Daar waar de voormalige bondscoach van de Natio heren selectie, Dean Gorré voor zijn selectie ging liggen en hem dat overigens de kop heeft gekost, is het nog niet duidelijk waarom bondscoach Ray Fränkel, van de Natio damesselectie evenals de overige verantwoordelijken de keuze heeft gemaakt om vanuit Puerto Rico zonder de vijf diaspora spelers af te reizen naar Suriname.Als reactie op het statement van de dames heeft het bestuur van de SVB een vergadering ingelast waarbij er is aangegeven dat zij met de dames in gesprek zullen gaan. Ook zal er een spelersraad het leven in worden geroepen waarmee er nauw zal worden samengewerkt en herhaling in de toekomst van zulke kwalijke zaken zou kunnen worden voorkomen, maar mochten de spelers voet bij stuk houden door zich onder de huidige voorwaarden niet beschikbaar te stellen voor de Natio dames, dan kan het SVB-bestuur ook besluiten dat ze andere spelers zullen selecteren.


In september van 2022 worden de eerstvolgende interlands gespeeld dus er kan nog heel veel gebeuren.


Tevens zal er op 28 april een algemene leden vergadering (AVL) plaatsvinden waarin er een motie van wantrouwen kan worden ingediend door de leden. Mocht het blijken dat er ontevredenheid onder de leden over het bestuur van de SVB heerst, dan kan het bestuur worden afgezet. Vervolgens zal er een interim bestuur plaatsnemen totdat er nieuwe verkiezingen komen.

Echter is de kans klein dat het bestuur zal worden afgezet gezien de meeste bestuursleden een bijzonder lange periode de stoel warm houden. Wel is het nu nog duidelijker geworden dat de houdbaarheidsdatum van het huidige bestuur lijkt te zijn verstreken.

‘’Het gros van het bestuur zit er al dertig jaar, aldus Desney Romeo, sportjournalist van het Surinaamse sportprogramma Start & Finish, in een interview met Culturu TV.’’
De eerstvolgende update over dit nieuws wordt op zondag 17 april verwacht daar Dhr. Bidjai Mankoe, penningmeester van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en delegatieleider van de nationale Surinaamse vrouwen selectie te gast zal zijn in het Surinaamse sportprogramma Start & Finish.

723 weergaven0 opmerkingen
bottom of page