top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Jamaican swing on the wing: Leon Bailey

Bijgewerkt op: 3 jul. 2021

Juli 3 , 2021


De op 9 augustus 1997, in Kingston (Jamaica) geboren rechtsbuiten van Bayer Leverkusen, loopt alvast vooruit op de zaken in het geval de Reggae Boyz zich weten te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar.


In een interview met het Duitse OneFootball was Leon Bailey overtuigt van het Jamaicaanse kunnen en legde zich niet neer bij ‘slechts’ het spelen van een WK eindronde voor Jamaica.


‘Wij willen niet een nummertje zijn, maar een rol van betekenis op het toernooi spelen’


Zijn ambitie steekt hij in ieder geval niet onder stoelen of banken en gaf tijdens het interview aan het overleven van de groepsfase, de kwartfinales, de halve finales, en zelfs de finale als één van zijn persoonlijke doelstellingen te zien.


De in het seizoen 2016-17 van KRC Genk overgekomen winger heeft na een seizoen wennen bij Leverkusen de draad weer opgepakt door als vanouds uit te blinken met goals en assists, waardoor hij nog steeds de interesse geniet van diverse clubs uit de Engelse Premier League, al is deze nog niet geconcretiseerd.


CONCACAF Gold Cup

Op 13 juli 2021 zal Suriname om 00:30 uur aftrappen tegen de 'Reggae Boyz' in het Exploria Stadium, (Orlando, Florida, Amerika) voor de strijd om de CONCACAF Gold Cup.


De definitieve selectie van Suriname telt het liefst vijf spelers die er om uiteenlopende redenen in ieder geval niet bij zullen zijn:


- Ramon Leeuwin (Almere City FC)

- Tjaronn Chery (Maccabi Haifa)

- Shaquille Pinas (PFC Ludogrets Razgrad)

- Myenty Abena (Slovan Bratislava)

- Mitchell te Vrede (Al Fateh)


Één speler die wel aan de selectie is toegevoegd, is Sean Klaiber (Ajax). De kans is dan ook zeer aanwezig dat hij op het toernooi zijn debuut zal maken voor Natio.

Al kent hij met Damil Dankerlui (FC Groningen) en Kelvin Leerdam (Inter Miami CF) twee concurrenten voor de positie rechtsachter. Het gerucht gaat echter dat de bondscoach de positie CVM voor Klaiber in gedachte heeft.


Voor de positie linksachter heeft Ridgeciano Haps zichzelf in zeer korte tijd onmisbaar gemaakt en is dan ook de aangewezen persoon om Jamaican star Leon Bailey onschadelijk te maken.


Omdat Jamaica en Costa Rica zich al in de final stage voor de WK kwalificatie bevinden, gaat het door de wandelgangen dat het toernooi om de Gold Cup niet al te serieus zal worden genomen.

Hier liggen dan ook de kansen voor Suriname voor het bereiken van de volgende ronde. Waar het landen als Amerika, Mexico (titelverdediger), en Panama kan treffen.

Maar ook een weerzien met Canada ligt in het verschiet.


Aangezien bondscoach Dean Gorré heeft aangegeven van mening te zijn in de voorgaande wedstrijden te veel druk op Natio te hebben gelegd, ligt het in de lijn der verwachting dat de ploeg heeft geleerd van het pijnlijke 4-0 verlies tegen Canada waarmee het werd uitgeschakeld voor de volgende ronde van de WK Kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.


Het is echter nog de vraag of dat voldoende zal zijn voor het bereiken van de finales van de CONCACAF Gold Cup.

212 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page