top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Het Hondurees elftal: álles wat je moet weten over de tegenstander van Suriname
Mei 17, 2023De CONCACAF Nations League 2023/24 wordt gespeeld in een indeling met drie competities (A, B en C), waarbij de 41 nationale seniorenteams voor heren in de competities worden verdeeld volgens de resultaten van de CNL 2022/23.


Zoals eerder aangekondigd, is League A uitgebreid met 16 teams (in plaats van 12) en is er een nieuwe kwartfinale gecreëerd met meer directe eliminatiewedstrijden die teams kwalificeren voor continentale zomercompetities.


De CNL-groepsfase 2023/24 wordt gespeeld tijdens de officiële FIFA-windows in september, oktober en november 2023. Voor League A worden de nieuwe kwartfinales gespeeld in november 2023. De CNL-finale 2023/24, waar de derde CNL-kampioen wordt gekroond, vindt plaats in maart 2024 op een nader te bepalen locatie.In de tussentijd delen wij in deze blog wat wij weten over de tegenstanders van Suriname in Groep B van League A, van de CONCACAF Nations League.

Het Hondurees voetbalelftal vertegenwoordigt Honduras bij internationale wedstrijden en competities, zoals de (kwalificatie)wedstrijden voor het WK, de CONCACAF Gold Cup en de Copa Centroamericana.

Honduras is ook bekend om de Voetbaloorlog met El Salvador die ontstond na een kwalificatiewedstrijd voor het WK 1970.

Het Hondurees voetbalelftal behaalde in september 2001 met de 20ste plaats de hoogste positie op de FIFA-wereldranglijst, in november 1998 werd met de 95ste plaats de laagste positie bereikt.

Bijnaam: Los Catrachos

FIFA-ranglijst: 80 Onderlinge resultaten vs Suriname (Winst, Gelijkspel, Verlies): 0 verliespartijen, 2 gelijke spelen, 1 overwinning Competities waar diverse selectie spelers voor uitkomen: 16 in de nationale competitie van Honduras, 1 Hongaarse competitie, 3 Verenigde Staten MLS, 1 Frankrijk, 1 in La Liga, 1 in Canada Laatste basiself gemiddelde leeftijd: 27,6

Resultaat laatste wedstrijd: 0 - 4 gewonnen verlies Tegenstander: Canada Formatie: 3-4-3
Meest waardevolle speler: Anthony Lozano Club: Cadiz (La Liga- Spanje) Waarde: 2,8 miljoen euro Positie: centrumspitsVideobeelden van Anthony Lozano:


Vergeet niet te abonneren 🔔


290 weergaven0 opmerkingen
bottom of page