top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

Het Haïtiaans elftal: álles wat je moet weten over de tegenstander van Suriname
Mei 17, 2023De CONCACAF Nations League 2023/24 wordt gespeeld in een indeling met drie competities (A, B en C), waarbij de 41 nationale seniorenteams voor heren in de competities worden verdeeld volgens de resultaten van de CNL 2022/23.

Zoals eerder aangekondigd, is League A uitgebreid met 16 teams (in plaats van 12) en is er een nieuwe kwartfinale gecreëerd met meer directe eliminatiewedstrijden die teams kwalificeren voor continentale zomercompetities.

De CNL-groepsfase 2023/24 wordt gespeeld tijdens de officiële FIFA-windows in september, oktober en november 2023. Voor League A worden de nieuwe kwartfinales gespeeld in november 2023. De CNL-finale 2023/24, waar de derde CNL-kampioen wordt gekroond, vindt plaats in maart 2024 op een nader te bepalen locatie.


In de tussentijd delen wij in deze blog wat wij weten over de tegenstanders van Suriname in Groep B van League A, van de CONCACAF Nations League.
Het Haïtiaans voetbalelftal vertegenwoordigt Haïti bij internationale wedstrijden zoals de (kwalificatie)wedstrijden voor het WK, de Caribbean Cup, en de CONCACAF Gold Cup.

De Fédération Haïtienne de Football werd in 1904 opgericht en is aangesloten bij de Caraïbische Voetbalunie (CFU), de CONCACAF en de FIFA(sinds 1934). Het Haïtiaans voetbalelftal behaalde in november 2012 met de 57e plaats de hoogste positie op de FIFA-wereldranglijst. In april 1996 werd met de 155e plaats de laagste positie bereikt.

Bijnaam: Le Rouge et Bleu

FIFA-ranglijst: 87 Interessant feit: Onderlinge resultaten vs SURINAME (winst, gelijkspel, verlies): 3 overwinningen, 4 gelijke spelen, 3 verliespartijen Competities waar diverse selectie spelers voor uitkomen: één in Azerbeidzjan, één in België, één in Bulgarije, één in Canada, één in Cyprus, één in Ecuador, acht in Frankrijk. Eén in Georgië, één in Nederland, vier in Israël, één in Polen, één in Portugal en twee in de Verenigde Staten

Laatste basiself gemiddelde leeftijd: 25,5

Resultaat laatste wedstrijd: 3 - 1 overwinning op Bermuda Formatie: 3-5-2Meest waardevolle speler: Frantzdy Pierrot Club: Maccabi Haifa, ploeggenoot Tjaronn Chery (Israël) Waarde: 2 miljoen euro Positie: Spits

Videobeelden van Frantzdy Pierrot:


Vergeet niet te abonneren 🔔278 weergaven0 opmerkingen
bottom of page