top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Enorme dreun voor Suriname: smaakmaker Sheraldo Becker haakt geblesseerd af’’
Juni 1 , 2022Alle Natio-aanvallers leken in de met 1-0 verloren oefeninterland in en tegen Thailand gebukt te gaan onder de absentie van smaakmaker Sheraldo Becker.

Het gemis van Becker zal ook de komende periode voelbaar zijn bij het nationale voetbalelftal van Suriname nu de speler met de meeste marktwaarde uit de selectie (4 miljoen Euro) geblesseerd is afgehaakt.Het afgelopen seizoen draaide Becker met Union Berlin uitstekend mee in de Bundesliga waar zelfs de voorronde van de Champions League tot de mogelijkheden behoorde, maar de ploeg eindigde op de 5e plek, waardoor het zich volgend seizoen mag op gaan maken voor de Europa League.Becker kent met de absentie op de CONCACAF Nations League met Suriname vanwege een blessure, een tweede ‘gevoelige tik’ in een korte periode na het plotse overlijden van Jody Lukoki.

Becker en Lukoki kenden elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Ajax, maar trokken ook buiten het veld veel met elkaar op. De indrukwekkende beelden, onder meer van het ontroostbare zoontje van Lukoki, lieten Becker niet onberoerd.
"Het was moeilijk om te zien, Jody kende ik al van mijn periode bij Jong Ajax. We waren altijd veel samen. We gingen allebei naar PEC Zwolle, hij iets eerder dan ik. Jody bood me aan om bij hem te wonen en vond het dan niet erg als ik langer wilde blijven. Hij was er altijd voor me. Dan gingen we bijvoorbeeld samen naar Amsterdam om vrienden en familie te bezoeken. Ik was aanwezig bij de geboorte van zijn zoontje, dus heb echt die momenten meegemaakt met hem. Samen gegeten, samen gefeest, bijna alles. Alsof we broertjes waren", aldus Becker.

880 weergaven0 opmerkingen
bottom of page