top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

''Eindselectie van Suriname voor de CNL-wedstrijd van 23 maart tegen Mexico is bekend''Maart 12, 2023Het heeft even geduurd, maar de eindselectie van het nationale voetbalelftal van Suriname voor de CONCACAF Nations League wedstrijd van 23 maart thuis tegen Mexico is een feit.


De opvallendste afwezige in de eindselectie is onder meer doelman Warner Hahn die in de voorgaande transferperiode een prachtig vervolg aan zijn carrière gaf door zich aan te sluiten bij Kyoto Sanga, dat uitkomt op het hoogste niveau in Japan.

Naast de belangrijkste afwezigen zijn er ook vier opvallende aanwezigen in de selectie van Suriname, waaronder Delvechio Blackson (Telstar, Nederland), Danzell Gravenberch (Karmiotissa, Cyprus), Anfernee Dijksteel (Middlesbrough, Engeland) en Fabian Sporkslede (Bnei Sakhin FC, Israël).De vier nieuwe diasporaprofs maken onderdeel uit van de 23-koppige eindselectie en kunnen op 23 maart voor Natio op 23 maart debuteren in de wedstrijd tegen Mexico.Beslissende wedstrijden

De beslissende 34 wedstrijden sluiten de groepsfase van de tweede editie van de CNL af en bepalen welke nationale teams deze zomer zullen deelnemen aan de CONCACAF Nations League Finals (vier teams) en CONCACAF Gold Cup (24 teams). Deze wedstrijden bepalen ook de teams van League B en C die promoveren naar respectievelijk League A en B voor de vernieuwde 2023/24 CONCACAF Nations League. De derde editie van de CONCACAF Nations League begint in september 2023 en bepaalt de zes nationale Concacaf-teams die zich kwalificeren voor de CONMEBOL Copa America 2024.


2022/23 CONCACAF Nations League Finals kwalificatie

De finales van de CONCACAF Nations League 2022/23 (CNL Finals) worden gespeeld tussen de vier winnaars van de CNL League A-groep en bestaan ​​uit halve finales, een wedstrijd om de derde plaats en een finale, waarin de tweede CNL-kampioen wordt gekroond.

Om de halve finales te bepalen, worden de vier deelnemende teams gerangschikt van 1-4, op basis van hun prestaties in de groepsfase, waarbij het hoogst geplaatste team tegenover het laagst geplaatste team staat (1 tegen 4 en 2 tegen 3). CONCACAF Gold Cup-kwalificatie 2023 De 17e editie van de Concacaf Gold Cup vindt plaats van 16 juni tot 16 juli 2023 en omvat een voorronde van 12 teams (Preliminarys) en een groepsfase van 16 teams. Allemaal gevolgd door een knock-outfase met directe eliminatie van een enkele wedstrijd.


De teams die zullen deelnemen aan de Prelims en Groepsfase van de Gold Cup 2023 worden als volgt bevestigd aan het einde van de CNL Groepsfase 2022/23: Voorrondes Gold Cup 2023: 12 teams League A derde plaats finishers (vier teams) League B tweede plaats finishers (vier teams) League C groepswinnaars (vier teams) Tot nu toe hebben twee landen, Saint Lucia en Puerto Rico, een plaats in de Prelims veiliggesteld. Groepsfase Gold Cup 2023: 16 teams League A groepswinnaars en tweede plaats finishers (acht teams) League B groepswinnaars (vier teams) Winnaars Concacaf Gold Cup Prelims 2023 (drie teams) Gastland en Aziatische kampioenen, Qatar Tot op heden hebben drie Concacaf-landen, El Salvador, Jamaica en Panama, zich verzekerd van een plaats in de groepsfase van de Gold Cup.1.263 weergaven0 opmerkingen
bottom of page