top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Een jeugdig Mexico verslaat Nigeria in een oefeninterland ter voorbereiding op de Nations League’’

Mei 29, 2022

Ter voorbereiding op de CONCACAF Nations League die voor Mexico op 12 juni tegen Suriname van start gaat, werd er in de nacht van zaterdag op zondag in het AT&T Stadium in Dallas (Verenigde Staten), geoefend tegen het Nigeriaanse nationale elftal. Mexico won de wedstrijd op Amerikaanse bodem met 2-1.

De ploegen troffen elkaar voor de zesde keer en met een 2-1 overwinning handhaafden de Mexicanen hun ongeslagen status tegen The Super Eagles.Op 13 Januari 1995 troffen de twee landen elkaar in het kader van de FIFA confederations Cup voor het eerst. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Achtereenvolgens werd er in vriendschappelijke interlands in 2007, 2013, en 2014 ook gelijkgespeeld. In 2021 won Mexico met 4-0.

Bondscoach Gerardo Tata Martino, verscheen met een Mexico vol jonge spelers die de wedstrijd met veel toewijding en intensiteit speelden, wetende dat zij speelden voor hun laatste kansen om deel te maken van de definitieve selectie van spelers die de Argentijnse coach mee zal nemen naar het WK Qatar 2022 die aan het einde van het jaar van start gaat.

De kans is dan ook aanwezig dat El Tri ook in de CONCACAF Nations League met een jeugdig elftal zal verschijnen.

Na de overwinning tegen Nigeria moet Mexico de bladzijde snel omslaan, aangezien ze nog vier wedstrijden te spelen hebben in minder dan 15 dagen.

Op 3 juni treft Mexico de eerstvolgende tegenstander, Uruguay in het State Farm Stadium in Arizona (Verenigde Staten) en op 6 juni wordt er nog geoefend tegen Ecuador, voordat er op 12 juni, in Mexico in het kader van de CONCACAF Nations League, om 04:00 uur Midden-Europese Tijd, 23:00 uur Surinaamse Tijd, tegen Suriname wordt gespeeld.

429 weergaven0 opmerkingen
bottom of page