top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Driejarige schorsing voor vicepresident en clubs verbannen uit CONCACAF League’’

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

September 26 , 2021De voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben (CONCACAF)

heeft Inter Moengotapoe uit Suriname en CD Olimpia uit Honduras met onmiddellijke ingang verbannen uit de CONCACAF League vanwege het opmerkelijke optreden van de Surinaamse vicepresident in de voetbalwedstrijd tussen de twee clubs.De 60-jarige Brunswijk, vicepresident, tevens eigenaar van de club Inter Moengotapoe baarde opzien door zichzelf op te stellen in de wedstrijd tegen het Hondurese CD Olimpia en na afloop van het duel geld uit te delen in de kleedkamer van de tegenstander.

Het comité heeft geoordeeld dat de regels met betrekking tot integriteit ernstig zijn geschonden. Met als gevolg dat beide clubs per direct zijn verwijderd uit de competitie en de heer Brunswijk drie jaar lang wordt uitgesloten van deelname aan elke competitie onder de vlag van de CONCACAF.

Bordo

Voetbalclubeigenaar, entertainer en politicus Joël ‘Bordo’ Martinus betuigt in een interview met Starnieuws geen spijt van het filmen van Ronnie Brunswijk die op dat moment fungeerde als waarnemend president van het land. Ook heeft Brunswijk volgens Martinus niks verkeerd gedaan.‘’Uit dankbaarheid heeft hij hen geld gegeven. Het is helemaal niet bedoeld om de spelers om te kopen of een gunst te vragen. Hij heeft als oudste speler de mensen getrakteerd’’.


Martinus is tevens van mening dat Inter Moengtapoe vanwege de diskwalificatie een mogelijke vernedering bespaard gebleven, overigens verloor de ploeg de heenwedstrijd met 6-0."Na drie jaar staat hij weer op het veld als er een Concacaf-wedstrijd in Suriname wordt gespeeld. Hij zal zijn eigen record dan verbreken", albus Bordo.

257 weergaven0 opmerkingen
bottom of page