top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Dreigende staking scheidsrechters op laatste moment afgewend’’
Juni 26 , 2022De leiding van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft met de uitbetaling van dertig scheidsrechters net optijd weten te voorkomen dat de SVB-Eerste en Tweede divisie zou worden platgelegd.De scheidsrechters dreigden de lopende competitie lam te leggen nadat het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond de afspraak niet is nagekomen waarin zij in een gesprek met de trekkers van het arbiterkorps Sergio Rozenhout, Oscar Adang en Harold Amsoi op dinsdag 3 mei 2022 een beroep op de scheidsrechters hebben gedaan om de SVB drie weken de ruimte te bieden met oplossingen te komen.


“Arbiters die bij de Hakrinbank een rekening hebben beschikken reeds over hun gelden, aldus Oscar Adang.''


Algemeen directeur SVB, Mitchell Kisoor zou vanuit Honduras contact hebben gemaakt met Oscar Adang, één van de trekkers van de scheidsrechtersgroep.“Hij heeft mij gevraagd hen tot woensdag de tijd te geven. Ik zei tegen hem dat wij tot woensdag 12.00 uur de ruimte geven. Als wij niets hadden gezien zouden wij niet fluiten, aldus Adang.”

“Men begreep ons en toonde begrip voor onze actie.” Adang hoopt dat dit voorval zich niet meer zal herhalen. “In het vervolg gaan wij het lamleggen. Ik denk niet dat men dit weer zal laten gebeuren.”

229 weergaven0 opmerkingen
bottom of page