top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

‘’Djavan Anderson verkoos Suriname boven Nederland en Jamaica’’
Maart 16 , 2022
De op 21 april 1995, in Amsterdam geboren verdediger van PEC Zwolle (gehuurd van SS Lazio), is de zoon van een Surinaamse moeder en een Jamaicaanse vader.


Hoewel Anderson diverse interlands voor de jeugdelftallen van het Nederlands elftal speelde, kwam hij zowel voor Suriname als Jamaica in aanmerking om het nationaal voetbalelftal te vertegenwoordigen.In 2020 heeft de Jamaica Football Federation (JFF) dan ook contact opgenomen met de Lazio-verdediger die ook als middenvelder uit de voeten kan. Na enkele informele gesprekken heeft Anderson het proces om het verkrijgen van een Jamaicaans paspoort met succes afgerond. Echter is de keuze twee jaar later toch nog op Suriname gevallen en heeft bondscoach Stanley Menzo meteen doorgepakt door Anderson toe te voegen aan de voorselectie van Suriname voor de oefeninterland van 27 maart in en tegen Thailand.


Er wordt dan ook geopperd om Djavan Anderson in de komende interland(s) van ‘Natio’ Suriname speeltijd te geven, zodat hij niet alsnog zou kunnen switchen naar The Reggae Boyz of naar het Nederlands elftal.


Anderson is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax (2010 – 2014). Een jaar later verruilde hij Jong Ajax in juni 2014 voor AZ, waarna hij weer een jaar later vertrok naar SC Cambuur en maakte in september 2017, na een proefperiode, de overstap naar het buitenland en kwam een driejarig contract overeen bij het Italiaanse Bari (Serie B). Daar speelde hij zich in de kijker van Serie A club SS Lazio dat hem tot medio 2023 vastlegde. Die club verhuurde hem in het seizoen 2018/19 aan Serie B club Salernitana.


Uiteindelijk maakte Anderson in juni 2020 zijn debuut voor SS Lazio in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Fiorentina, maar werd een seizoen later verhuurt aan Cosenza in de Serie B en vervolgens aan PEC Zwolle.1.295 weergaven0 opmerkingen
bottom of page