top of page
  • Foto van schrijverNatioblogs

'Dit kunnen we leren uit de eerste trainingsweek onder het duo Winter-Ten Cate'


Juni 7, 2023


Terwijl het nationale voetbalelftal van Suriname tijdens het trainingskamp in Amsterdam nog niet helemaal compleet is, maakt de gestructureerde en strikte werkwijze van bondscoach Aron Winter en assistent Henk Ten Cate duidelijk dat het maximale uit het potentieel in de spelersgroep moet worden gehaald.Er werd scherp en fel getraind op het sportcomplex 'Only Friends' in Amsterdam waar het kamp was opgezet om spelers fit te krijgen die lang niet in actie zijn gekomen bij hun clubs. Diverse spelers maakten dan ook geen onderdeel van het trainingskamp.


Kantekening: een aantal spelers moet deze weken immers nog in actie komen met hun club, waaronder Jeredy Hilterman die met Almere City FC nog een laatste horde moet overwinnen om voor het eerst in de historie promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De thuiswedstrijd tegen FC Emmen werd met 2-0 door de Almeerders gewonnen. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de returnwedstrijd in het kader van de play-offs promotie/degradatie finale op zondag 11 juni in Emmen waar er om 18:00 uur zal worden afgetrapt.
Technische staf


Opvallende afwezigen waren assistent Roberto Gödeken en keeperstrainer Carlo L'ami. Waarvan er over laatstgenoemde vorige week het bericht in de media verscheen dat hij deel gaat uitmaken van de technische staf van Alfred Schreuder die onlangs definitief is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Al-Ain (Verenigde Arabische Emiraten). Welke gevolgen dit voor de vacature van keeperstrainer bij de nationale herenselectie van Suriname heeft, is nog onbekend.Tweede groep

Inmiddels heeft de tweede groep spelers zich ook bij het trainingskamp in Amsterdam gevoegd:• Fabian Sporkslede

• Kenneth Paal

• Stefano Denswil

• Florian Jozefzoon

• Diego Biseswar


Stefano Denswil en Ridgeciano Haps hebben de groepstraining van 'Natio' laten schieten en volgden onder leiding van performance coach, Michiel ten Haken aan de zijkant van het veld een apart schema af.Op 10 juni wordt de definitieve selectie in het kader van de CONCACAF Goldcup Prelims wedstrijd tegen Puerto Rico (in de Verenigde Staten, zondag 18 juni vanaf 01:00 uur) bekendgemaakt.

De overige spelers die geen onderdeel maakten van het trainingskamp, maar toch zijn

geselecteerd, zullen op 11 juni aansluiten in de Verenigde Staten. Saillant detail is dat op het moment van schrijven, sterspeler Tjarron Chery zich volgens zijn Instagram Story, inmiddels in Miami bevindt.


Vergeet niet te abonneren 🔔


Comments


bottom of page